S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde FED umuduyla yükseliyor

S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde FED umuduyla yükseliyor

S&P 500 ve Nasdaq Vadeli Kontratları Federal Rezerv (Fed) Umutlarıyla Yükseliyor. Dow Jones Ekside

A+A-

New York borsasında S&P 500 ve Nasdaq vadeli kontratları, Federal Rezerv'in (Fed) günün ilerleyen saatlerinde düzenleyeceği toplantıda faiz oranlarını sabit tutacağını uman yatırımcıların itici gücü ile yükseldi. Bu durum FED'in Mart 2022'de tarihsel olarak agresif bir para politikası sıkılaştırma hamlesi başlattığından bu yana ilk defa bir değişiklik olmayabileceği anlamına geliyor. Fed'in faiz oranlarını %5-5,25 aralığında tutması bekleniyor ve bu kararın yerel saat ile 14:00'te duyurulması bekleniyor.

Yatırımcıların gözü ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası basın toplantısında olacak. Powell'ın merkez bankasının para politikasının izleyeceği yol hakkında değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Charles Schwab İngiltere Genel Müdürü Richard Flynn, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer Fed duraklamaya karar verirse, toplantı sonrası yapılacak açıklamanın bu duraklamanın bir kesintiye yol açabileceği endişelerini gidermek amacıyla formüle edilmiş olması ihtimaller arasında" diye konuştu.

CME Fedwatch aracının verilerine göre yatırımcılar Fed'in faizleri mevcut seviyede tutma olasılığını %95, Temmuz ayında faizlerin 25 baz puan artacağı olasılığını ise %63 olarak değerlendiriyor.

S&P 500 ve Nasdaq, tüketici fiyatlarının Mayıs'ta ılımlı bir artış gösterdiği verilere dayanarak, Salı günü son 14 ayın en yüksek kapanış seviyelerini görmüştü.

Bugün piyasa öncesi işlemlerde Dow e-minis %0,14'lük bir düşüşle 49 puan kaybederken, S&P 500 e-minis %0,16'lık bir artışla 7 puan, Nasdaq 100 e-minis ise %0,24'lük bir artışla 36,5 puan kazandı.

Hisse bazında, Advanced Micro Devices hisseleri, Amazon Web Services'in şirketin yapay zeka çiplerini kullanmayı planladığını Reuters'a  bildirmesinin ardından %1,7 oranında değer kazandı. Amazon.com hisseleri %0,2 arttı.

Video oyun üreticisi Activision Blizzard hisseleri ise, bir ABD yargıcının Federal Ticaret Komisyonu'nun Microsoft'un  şirketi satın alma işlemini geçici olarak durdurma talebini kabul etmesinin ardından %0,9 oranında değer kaybetti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Amerika'daki Model Y otomobilinin fiyatını hafifçe artırmasının ardından hisselerinde %1,8'lik bir değer artışı yaşadı.

Sağlık sigortası şirketi United Health Group, bir yatırımcı konferansında sağlık sigortası birimindeki tıbbi maliyetlerin yüksek olabileceği sinyalini verdikten sonra hisseleri %4,3 oranında düştü.

İlgili Haberler