S&P 500 ve Nasdaq vadeli kontratlar kritik veriler öncesi geriledi

S&P 500 ve Nasdaq vadeli kontratlar kritik veriler öncesi geriledi

S&P 500 ve Nasdaq vadeli kontratları özel istihdam ve GSYH verileri öncesinde geriledi.

A+A-

New York borsasında S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri, yatırımcıların Federal Rezerv'in faiz oranı patikasını ve ABD ekonomisinin durumunu ölçmek için bir dizi veri beklemesi nedeniyle Çarşamba günü düştü.

Dow e-minis 5 puan ya da %0.01, S&P 500 e-minis 4 puan ya da %0.09 ve Nasdaq 100 e-minis 27.75 puan ya da %0.18 düşüş gösterdi.

Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ve tarım dışı istihdam rakamları sırasıyla Perşembe ve Cuma günleri açıklanacak.

Hargreaves Lansdown'da para ve piyasalar müdürü Susannah Streeter konu ile ilgili bir notunda, "Veriler şu anda piyasa duyarlılığı açısından ilk sırada. "Merkez bankası politika yapıcılarının faiz oranlarını değiştirmeyeceği yönündeki beklentileri destekleyip desteklemediğini görmek için bugün bir dizi başka rakam da incelenecek," dedi.

Wall Street Salı günü, aylık iş ilanlarındaki düşüşün ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına ara verebileceği umutlarını artırması ve megacap hisselerini yükseltmesinin ardından keskin bir yükselişle kapanmıştı.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğine dair bahisleri %87 iken, duraklama ve Kasım ayında faiz artırımı arasında oranlar neredeyse eşit olarak bölünmüş durumda.

Bir önceki seansta yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesine gerileyen 10 yıllık Hazine getirisi %4,15'e yükseldi ve Tesla'nın zil öncesi düşüşlere öncülük ettiği büyük büyüme hisselerini %0,6 aşağı çekti.

PDD Holdings, JD.com, Baidu ve Alibaba gibi Çinli şirketlerin ABD'de listelenen hisseleri, ülkenin emlak piyasası ve Washington ile Pekin arasındaki ticari ilişkilere dair endişelerle %0,5 ila %2 arasında düştü.

HP Inc hisseleri, kişisel bilgisayar üreticisinin yavaşlayan talep nedeniyle yıllık tahminini düşürmesiyle piyasa öncesi işlemlerde %8,2 değer kaybetti.

Rite Aid, S&P Global Ratings'in yeniden yapılandırma riskinin artması nedeniyle ilaç perakendecisinin notunu düşürmesinin ardından %3,7 düştü.

Texas Instruments, Bernstein'ın analog çip üreticisinin notunu "piyasa performansı "ndan "düşük performans "a düşürmesinin ardından %2,1 değer kaybetti.

İlgili Haberler