S&P 500'de bugün hangi şirketler bilanço açıklayacak

S&P 500'de bugün hangi şirketler bilanço açıklayacak

ABD'de bugün açıklanacak S&P 500 endeksi şirketi bilançoları ve S&P 500'ün en çok önerilen hisseleri

A+A-

Pre – Market’ta En Hareketli Hisseler

 Carnival Corp (NYSE:CCL) – Japon yatırım bankası Mizuho Securities, şirketin FAVÖK büyümesinin hızlanması ve varlık satışı ile birlikte portföy dönüşümünü dayanarak göstererek hisse için satın al önerisini teyit etti. 12 aylık fiyat hedefini 21,00 $ olarak belirten kurum %22,66 potansiyel getiri öngörüyor. Mizuho, Wall Street kurumlarının ortalama tahmini olan 2024/12 aylık FAVÖK tahmini 5,65 milyar $’a kıyasla 5,69 milyar $ FAVÖK beklediğini de belirtti. CCL hisse senedi seans açılışı öncesinde %1,23 artıda.

 United Parcel Services (NYSE:UPS) – Dünyanın en büyük paket teslimat şirketi konumunda olan United Parcel Service, düşük e-ticaret talebi nedeniyle pandemi sonrası nakliye – teslimat yavaşlamasını dengelemek için agresif bir şekilde maliyetleri düşürmeye çalışması sonucu beklenenden daha iyi 2026 geliri öngörüyor. 2026 mali yılı için 108 ila 114 milyar $ arasında gelir tahmininde bulunan UPS’in öngörüsü konsensüs beklentisi 102,12 milyar $’ın oldukça üzerinde. Gelir tahmininin yukarı yönlü revize edilmesine ek olarak şirketin 2028 sonuna kadar toplam 3 milyar $ tasarruf beklediğini açıklamasının ardından hisseler piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %3 arttı. Şirket, bu yılın başlarında perakende, imalat ve perakende sektörlerinden gelen zayıf talep nedeniyle 2024 gelirinin Wall Street hedefinin altında olacağını tahmin etmişti.

 Spotify Technology SA (NYSE:SPOT) – BofA Securities, ABD takip listesinde kayda değer bir düzenleme yaparak Netflix'i (NFLX) listeden çıkardı ve Spotify'ı ekledi. Spotify'ın listeye dahil edilmesi, BofA Securities'in müzik yayını hizmetinin büyüme ve karlılık potansiyeline duyduğu güveni gösteriyor. 52 haftanın zirvesinde fiyatlanan Netflix Inc 51,96x F/K ile pahalı çarpanlarla işlem görüyor. BofA’nın raporunun ardından SPOT hisse senedi seans açılışı öncesinde 2,46 artıda.

 Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN) – Amazon, 2020’de pandemi döneminde başlattığı online eczane hizmetinde New York ve büyük Los Angeles bölgesinde reçeteli ilaçların aynı gün teslimatını başlayacağını duyurdu. Ekim 2023’de Amazon Seattle, Miami, Indianapolis, Phoenix ve Texas’ta aynı gün reçeteli ilaç teslimatı sunmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Eli Lilly, obezite tedavisinde kullanılan ilacı Zepbound’un Amazon üzerinden satışa açılacağını duyurmuştu. AMZN hisse senedi seans açılışı öncesinde %0,77 artıda.

 

ABD Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 Dell Technologies Inc (NYSE:DELL) – Dell Technologies, maliyet azaltma hedefleri kapsamında işgücünü azalttığını açıkladı. Son işten çıkarmanın ardından şirketin geçen yılın aynı dönemindeki çalışan sayısı 126.000 ile kıyaslandığında 120.000’e geriledi. İşten çıkarmalar, şirketin 4Ç23 finansallarında gelirinde yıllık bazda %11,00 düşüş bildirilmesinin ardından geldi. Şirket çeyrek bazında %11,0 düşüşle 22.32 milyar $ gelir üzerinden 2,20 $ HBK bildirdi. (3Ç23: 25,04 mlr $) Net kâr geçen yılın aynı dönemindeki 614,0 milyon $ ile kıyaslandığında %89,0 artışla 1,61 milyar $ olarak açıklandı.

 Contemporary Amperex Technology Co Ltd (SZ: 300750) – Tesla’nın en büyük pil tedarikçilerinden olan Çin merkezli CATL, diğer ABD merkezli otomobil üreticileri ile görüşmelerde bulunduğunu açıklamasının ardından şirketin CSI 300’de işlem gören payları %3,90 değer kazandı. Şirket aynı zamanda Tesla'nın Nevada fabrikasına makine tedarik ederken hızlı şarj hücreleri konusunda da Tesla ile işbirliği yapıyor. CATL’nin şu anda Ford Motor (F) ile Michigan tesislerindeki bir tesiste pil üretimi için anlaşması bulunuyor.

 Morgan Stanley enerji sektörü için ‘portföyde ağırlık artır’ tavsiyesinde bulundu. Morgan Stanley, Eylül 2023’den bu yana piyasaların altında performans gösteren sektörde hisse senetlerinin geri dönüş formasyonuna girdiğini belirtti. Stratejist Wilson, S&P 500 enerji sektörünün yılbaşından bu yana %11 yükseldiğine dikkat çekerek ConocoPhillips (COP), Devon Energy (DVN), Occidental Petroleum (OXY), Diamondback Energy (FANG) için portföyde ağırlık artır tavsiyesinde bulundu. Enerji sektörü geçtiğimiz ayın en iyi performansını sergileyen sektör oldu ancak endekslerde Ekim ayında başlayan yükselişin gerisinde kalıyor. Sektörde, serbest nakit akış marjları son iki çeyrekte düşüş gösterdi. Wilson, sektörün net borç / FAVÖK marjının 2010 yılından bu yana tarihsel ortalamanın altında olduğuna da dikkat çekti. S&P 500’de işlem gören enerji şirketlerini takip eden SPDR Energy Select Sector (XLE) fonu yılbaşından bu yana %12,00’nin üzerinde değer kazandı. Portföyde ağırlık artır önerisi verilen şirketlerin fonda da yer alması ile birlikte XLE seans içinde %0,86 yükseldi.

 

İlgili Haberler