S&P, Portekiz'in görünümünü değiştirdi

S&P, Portekiz'in görünümünü değiştirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Portekiz'in not görünümü "negatif"den "durağan"a çevirdi, "BB" olan kredi notunu teyit etti.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Portekiz'in not görünümü "negatif"den "durağan"a çevirdi, "BB" olan kredi notunu teyit etti.

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Portekiz'in ekonomik ve bütçesel performansının S&P'nin beklentilerini geride bıraktığı ifade edildi.

Portekiz'in 17 Mayıs'ta sonlandırılması planlanan Avrupa Birliği - Uluslararası Para Fonu Ekonomik Uyum Programı'na bağlı ana taahhütleri yerine getirdiği belirtilen açıklamada, "Cari işlemler hesabı ve sermaye bilançosu fazlası, Portekiz ekonomisinde genişleyen dış borç stokunun yavaş yavaş azalmasını sağlayacak kadar büyük" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Portekiz'in reel GSYH'sının 2014 ve 2015 yıllarında her yıl yaklaşık yüzde 1,4 yükseleceğini öngörüyoruz. Ayrıca özel sektördeki toparlanmaya paralel olarak iç talepte kademeli bir iyileşme bekliyoruz. 2013'ün son çeyreğinde işgücünde yıllık bazda yüzde 0,7 artış, istihdamda kısmen büyümeye neden olacağı güvenimize temel oluşturuyor" ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.