SPK iki şirkete idari para cezası kesti

SPK iki şirkete idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pınar Entegre Et ve Un'a idari para cezası verdi

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi AŞ hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket'e 2023 Yılı İçin Borsa Şirketlerinin II-17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği Uyarınca Dâhil Oldukları Gruplar Hakkında Duyuru uyarınca, ikinci grupta yer alan ve yönetim kurulu üye sayısının üçte birinden az olmayan sayıda bağımsız üye ataması gerekli olan Şirket’in 29.03.2023 tarihli olağan genel kurul toplantısında, yedi üyeden oluşan yönetim kurulunda bağımsız yönetim kurulu üye sayısının iki olarak belirlenmesi nedeniyle II.17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği md. 6 hükmü ve 4.3.4 no’lu ilke uyarınca 155.567 TL idari para cezası verildi.

Açıklamada, "Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. " denildi.

İlgili Haberler