Starlink, Ukrayna'nın en çok indirilen uygulaması oldu

Starlink, Ukrayna'nın en çok indirilen uygulaması oldu

Geçtiğimiz ay Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına karşı terminaller sağlayan Starlink, ülkede en çok indirilen uygulama oldu.

A+A-

App Store ve Google Play verilerini sağlayan Sensor Tower, Wall Street Journal’a uygulamanın sadece pazar günü dünya çapında iki mağazada 21.000 kez indirildiğini söyledi. En fazla küresel yükleme ve indirme ise Ukrayna’da gerçekleşti. Uygulama, Sensor Tower’a göre Ukrayna’da yaklaşık 100.000 kez indirildi ve küresel indirmeler son iki haftada üç kattan fazla arttı.

Ukrayna’nın Starlink uygulamasını bu kadar çok indirmesinin arkasında ise savaşın başladığı günlerde Musk’ın ilettiği Starlink terminalleri var.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden günler sonra, Ukrayna dijital dönüşüm bakanı Mykhailo Fedorov Twitter üzerinden Musk’tan Ukrayna’ya hizmeti sağlayan terminalleri sağlamasını istedi. Musk, bu talebi yerine getirdi ve Fedorov gelen bir kamyon dolusu terminalin fotoğrafını paylaşarak Musk’a teşekkür etti.

Musk’ın Ukrayna yardımları bununla da sınırlı değil. CNBC’nin haberine göre; Musk aynı zamanda Starlink terminallerinin Ukrayna’ya hızlı, iki günlük teslimatına yardımcı olup onlara güç sağlamak için Tesla pil depolama sistemleri de sağladı.

İlgili Haberler