Sรผper Lig’in marka deฤerini arttฤฑrmak ve dรผnyanฤฑn her kรถลesine ulaลtฤฑrmak isteyen Tรผrkiye Futbol Federasyonu, inanฤฑlmaz bir uygulamaya adฤฑm atmaya hazฤฑrlanฤฑyor. ฤฐsmi sฤฑr gibi saklanan bir ฤฐtalyan firmasฤฑ, futbolseverleri mutlu edecek bir รถneri ile geldi. Artฤฑk maรงlar internet รผzerinden bedelsiz olarak izlenebilecek. Reklam izleme zorunluluฤu karลฤฑlฤฑฤฤฑnda tรผm futbolseverler, diledikleri maรงฤฑ anฤฑnda takip edebilecek.
KULรPLER DE ฤฐHYA OLACAK
Yayฤฑn ve reklam gelirleriyle birlikte senede TFF’nin kasasฤฑna girmesi beklenen rakam ise 650 milyon Euro’yu bulacak. Bรถylece kulรผpler de gelirlerinin รผzerine koymuล olacak. ฤฐsteyen taraftarlar ise belirlenen rakamฤฑ รถdemesi durumunda maรงฤฑ televizyondan da internetten de reklamsฤฑz olarak takip edebilecek. Tรผrkiye ve dรผnyanฤฑn her kรถลesindeki taraftarlar Sรผper Lig maรงlarฤฑnฤฑ รผcretsiz takip edebilecek. Ligin izlenme oranฤฑ ve marka deฤeri de tavan yapacak.
รngรถrรผlen anlaลma kapsamฤฑnda GSM firmalarฤฑ ile de ortaklฤฑk kurulacak. Bรถylece futbolseverler cep telefonlarฤฑndan da maรงlarฤฑ kesintisiz olarak izleyebilecek. Maรงlarฤฑn her koลulda izlenebilmesini amaรงlanฤฑrken, bu iลten en fazla kรขrlฤฑ รงฤฑkacak taraf hiรง ลรผphesiz taraftarlar olacak. Son yayฤฑn ihalesinden senelik 450 milyon dolar alan TFF de gelirini katlayacak.







