Arabistan Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ, ฤฐsrailli yetkililer, MOSSAD Baลkanฤฑ ve Netanyahu ile yaptฤฑฤฤฑ gรถrรผลmelerde Suriye ve Lรผbnanโa operasyon dรผzenleme konusunda anlaลtฤฑฤฤฑ iddia edildi. Arabistan Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Adil Cubeyr, Arabistan ฤฐstihbarat Baลkanฤฑ Halid el-Humeydan ile birlikte ฤฐsrailโe gitti.
Tesnim Haber Ajansฤฑ’nda yer alan haberde, Suudi Arabistan Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ; ฤฐsrailli yetkililer, MOSSAD Baลkanฤฑ ve Netanyahu ile yaptฤฑฤฤฑ gรถrรผลmelerde Suriye ve Lรผbnanโa operasyon dรผzenleme konusunda anlaลtฤฑlar.
Bu yolculukta ele alฤฑnan en รถnemli konu, Arabistanโฤฑn ฤฐsrailโden doฤrudan Suriyeโnin gรผneyine mรผdahale etmesini istemesidir. Bu da Suriyeโye karadan mรผdahalenin baลlamasฤฑ halinde Suriye hรผkรผmetine baskฤฑ amacฤฑyla yapฤฑlacaktฤฑr.
Diฤer taraftan Financial Times gazetesi geรงen hafta Arabistanโฤฑn Tรผrkiyeโnin iลbirliฤi ile Suriyeโnin gรผneyinden kara saldฤฑrฤฑsฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Ayrฤฑca โPart Medyaโ internet sitesinin yayฤฑmladฤฑฤฤฑ bilgiye gรถre, Tรผrkiye ve Arabistan Suriyeโye askeri mรผdahale yรถnรผndeki tehditlerini hayata geรงirecek olurlarsa, Suriye ve mรผttefiklerinin hazฤฑrladฤฑklarฤฑ Ankara ile Riyadโฤฑ ve aynฤฑ ลekilde Tel Avivโi sallayacak aฤฤฑr askeri sรผrprizlerle karลฤฑlaลacaklardฤฑr.







