Sydney Havaalanı 22,8 milyar doları reddetti

Sydney Havaalanı 22,8 milyar doları reddetti

Sydney Havaalanı'nın işletmcisi Sydney Airport Holdings Pty. Ltd. 22,8 milyar dolarlık satınalma teklifini düşük bularak daha yüksek teklifler beklediğini belirterek reddetti

A+A-

Sydney Airport Holdings Pty Ltd, bir grup altyapı yatırımcısının 22,8 milyar dolar değerindeki iyileştirilmiş teklifini daha yüksek bir teklife açık olduğunu belirterek reddetti. Daha önceki teklif 16,8 milyar dola değerindeydi.

Yeni teklif, hisse başına 8,45 dolar olurken önceki hisse başına 8,25 dolarlık tekliften yüzde 2,4 daha yüksek verildi ve Sydney Airport Holdings Pty Ltd, hisse senetleri Cuma günkü kapanışa oranla yüzde 9'dan fazla bir prim olarak fiyatlandırıldı.

Bu satınalma, gerçekleşmesi durumunda Square’in Avustralyalı fintech şirketi Afterpay’i 29 milyar dolara satın almasının ardından aynı yıl içindeki ikinci büyük satış olacak.

Oybirliği ile alınan red kararı havaalanı işletmecisinin Avustralyalı yatırımcılar IFM Investors ve QSuper ve ABD merkezli Global Infrastructure Partners konsorsiyumu olan Sydney Aviation Alliance'ın ilk teklifini reddetmesinden bir ay sonra geldi.