Yunanistan’ฤฑn iktidardaki partisi Syriza dรผn, Eylรผl ayฤฑnda parti kongresinin olaฤanรผstรผ olarak toplanmasฤฑna karar aldฤฑ. Yunanistan’ฤฑn uluslararasฤฑ kreditรถrlerle yรผrรผttรผฤรผ gรถrรผลmelerin sonuรงlarฤฑndan memnun olmayan parti iรงi aลฤฑrฤฑ solcularฤฑn muhalif sesleri karลฤฑsฤฑnda bรถyle bir karar alฤฑndฤฑ.
Syriza’nฤฑn 200 รผyeli merkezi komitesi, parti kongresinin acil olarak toplanmasฤฑnฤฑ รถngรถren tasarฤฑya ise karลฤฑ oy kullandฤฑ ki aksi yรถndeki karar 86 milyar euroluk kurtarma paketine yรถnelik gรถrรผลmelere zarar verebilirdi
Ancak gergin atmosfer, partinin bรถlรผnmesinin kaรงฤฑnฤฑlmaz olduฤuna iลaret ediyor. Bunun gerรงekleลmesi halinde koalsiyon hรผkรผmeti ciddi gรผรง kaybฤฑ yaลayarak erken seรงime gitmek zorunda kalabilir. Syriza’nฤฑn sol platform grubu lideri Panagitois Lafazanis, “รlkede demokrasi yok, eฤer sistemimize illa bir isim koymak gerekirse en doฤrusu -euro diktatรถrlรผฤรผ- olacaktฤฑr.” dedi.







