Enflasyon hedef ve tahminleri gerรงekleลmeleri sรผrekli altฤฑnda kalan Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ(TCMB), enflasyon beklentilerini yukarฤฑ yรถnde revize etti.
Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ ลahap Kavcฤฑoฤlu “Enflasyon Raporu 2021-III” sunumunu gerรงekleลtirdi. Kavcฤฑoฤlu, enflasyonun 2021 yฤฑl sonunda yรผzde 14,1 olarak gerรงekleลeceฤi, 2022 yฤฑl sonunda yรผzde 7,8โye geriledikten sonra orta vadede yรผzde 5 dรผzeyinde istikrar kazanacaฤฤฑnฤฑn tahmin edildiฤini sรถyledi. Bir รถnceki enflasyon beklentisi bu yฤฑl iรงin yรผzde 12,2, gelecek yฤฑl iรงin yรผzde 7,5 seviyesinde bulunuyordu.
Kavcoฤlu, “Enflasyonun, yรผzde 70 olasฤฑlฤฑkla, 2021 yฤฑlฤฑ sonunda yรผzde 12,2 ile yรผzde 16,0 aralฤฑฤฤฑnda (orta noktasฤฑ yรผzde 14,1), 2022 yฤฑlฤฑ sonunda yรผzde 5,4 ile yรผzde 10,2 aralฤฑฤฤฑnda (orta noktasฤฑ yรผzde 7,8) gerรงekleลeceฤi รถngรถrรผlmektedir.” dedi.






