ฤฐzmir’de taksi รผcretlerinde bugรผnden geรงerli olmak รผzere yรผzde 20 civarฤฑnda artฤฑล yapฤฑldฤฑ. Taksilerde 3.25 TL olan aรงฤฑlฤฑล รผcreti 3.90 TL’ye, 3.10 TL olan kilometre รผcreti ise 3.70 TL’ye yรผkseldi.
ฤฐzmir ลofรถrler ve Otomobilciler Esnaf Odasฤฑ Baลkanฤฑ Celil Anฤฑk, akaryakฤฑt zamlarฤฑ nedeniyle bugรผnden geรงerli olmak รผzere taksi รผcretlerinde artฤฑลa gitmek zorunda kaldฤฑklarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Aynฤฑ zamanda Tรผrkiye ลofรถrler ve Otomobilciler Federasyonu Baลkanvekili olan Anฤฑk, yakฤฑn mesafeye farklฤฑ tarife uygulamadฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, “Akaryakฤฑt fiyatlarฤฑ 2017 baลฤฑndan bu yana 1 TL’nin รผzerinde arttฤฑ. Lastik, yedek parรงa gibi maliyet kalemlerimizde de รถnemli oranlarda artฤฑลlar yaลandฤฑ. Tรผm bunlarฤฑn sonucunda taksimetrede fiyat ayarlamasฤฑ yapmaktan baลka รงaremiz kalmadฤฑ. Yeni tarifede aรงฤฑlฤฑล รผcreti 3.90 TL, kilometre รผcreti de 3.70 TL olarak belirlendi. Kฤฑsa mesafede de bu tarife geรงerli” dedi.
En รงok ลikayetin yakฤฑn mesafeden kaynaklandฤฑฤฤฑna, bu soruna รงรถzรผm bulabilmek iรงin รงalฤฑลma yaptฤฑklarฤฑna iลaret eden Anฤฑk, ลu sรถzlerle taksicilere uyarฤฑda bulundu:
“Yakฤฑn mesafe gitmek isteyene olumsuz yanฤฑt verme hakkฤฑmฤฑz yok. Eฤer bu iลi yapฤฑyorsak yakฤฑn yere de gideceฤiz, uzak yere de. ฤฐลimize ve vatandaลa saygฤฑ bunu gerektirir. Birkaรง kiลinin olumsuz davranฤฑลฤฑ nedeniyle mesleฤimize ve esnaf camiamฤฑza gรถlge dรผลmesine izin vermeyiz. Bu konunun takipรงisiyiz.”







