Tat Gıda, Harranova'daki paylarını sattı

Tat Gıda, Harranova'daki paylarını sattı

Koç Grubu Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'ndeki paylarının büyük kısmını ABD merkezli Morningstar şirketine devretti

A+A-

Tat Gıda, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladığını, diğer hissedarlar Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketlerinin de Harranova'daki hisselerini Morningstar'a devredeceğini duyurdu.

Morningstar, mevcut durumda Harronova'da yüzde 10 hissedar konumunda bulunuyor.

KAP'ta yer alan açıklamaya göre, Tat Gıda Harranova'da sahip olduğu yüzde 58.15 hissesinin tamamını devrederken, sözleşmeye taraf olan hissedarlardan Koç Holding yüzde 16.47, Koç Topluluğu şirketleri de yüzde 15.38 paylarını aynı koşullarda devredecek.

Açıklamaya göre, satışa konu olan yüzde 90 hissenin baz fiyatı 6.28 milyon TL olarak belirlenirken, kapanıştan en az 3 iş günü önce hesaplanacak mevcut nakit ve nakit benzerleri ile kamu alacakları dikkate alınarak yapılacak düzeltmeye tabi tutulacak.

Düzeltilen fiyat üzerinden hesaplanacak satış bedeli kapanışta peşin olarak tahsil edilecek.

Şirketin sermayesinin de 32 milyon TL'lık kısmı nakit, 60 milyon TL'lik kısmı da geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmek üzere toplam 92 milyon TL azaltılarak 115 milyon TL'den 23 milyon TL'ye indirilmesine ilişkin sözleşme değişikliği için 11 Temmuz'da genel kurul toplantısı yapılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.