TAV hisseleri için AL önerisi

TAV hisseleri için AL önerisi

Deniz Yatırım yüzde 42 prim potansiyeli ile TAV Hava Limanları hisseleri için AL tavsiyesi verdi

A+A-

Deniz Yatırım yüzde 42 prim potansiyeli ile TAV Hava Limanları hisseleri için AL tavsiyesi verdi. Kurumun TAVHL için değerlendirmesi şu şekilde:

Tavsiye AL
Fiyat/Hisse TRY23.58
Hedef Fiyat/Hisse TRY33.60
Getiri Potansiyeli 42%

 Tav Havalimanlarının hizmet verdiği tüm limanlardaki toplam yolcu sayısı (Almatı dahil) 2021’in Ağustos ayında 8,6 milyon ile 2019 yılı Ağustos ayının %74’ü seviyesine ulaştı. Aylık yolcu, dış hatta 2019 Ağustos ayının %65’i, iç hatta da %96’sı düzeyinde gerçekleşti. Yılın ilk 8 aylık döneminde ise toplam yolcu sayısı 2019’un aynı dönemine kıyasla %51 azalış (dış hat %59, iç hat %39 azalış), 2020’nin aynı dönemine kıyasla %74 artışla (dış hat %112, iç hat %46 artış) 29,84 milyon oldu. Yolcu verilerinde Temmuz ayına benzer şekilde toparlanma eğiliminin sürdüğünü görüyoruz. Özellikle iç hat tarafında 2019 verilerinin yakalanmış olması dikkat çekmektedir. Önümüzdeki dönemde aşılamanın artması ve aşı sertifikası uygulamasına bağlı olarak yolcu verilerinde ılımlı toparlanmanın devam edeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte dış hat tarafında benzer performans için ülke bazlı tedbirlerin hafifletilmesi önem taşımaktadır. Bu açıdan TAV’ın 2019 verilerine göre toplam yolcular içinde %6 paya sahip olan İngiltere önemli noktalardan biridir.

 Hisse performansına bakıldığında son 3 aylık dönemde endeksin %9 altında performans sergileyen TAVHL’nin son bir aylık dönemde ise nominal olarak %5, relatif olarak %3 getiri sağladığı görülmektedir. Ağustos ayı trafik verilerine bağlı önemli bir etki beklememekle birlikte vaka sayısı ve ülke bazlı tedbirlerin hisse performansı üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.

 TAV mevcut durumda Türkiye’de işlettiği havalimanlarında Rusya, Almanya, Ukrayna ve Polonya’dan gelen yolculara hizmet veriyor. Bu 4 ülke 2019 verilerine göre Tav’in işlettiği Türkiye’deki havalimanlarındaki uluslararası yolcu sayısının %65’ini oluşturuyor.

İlgili Haberler