TAV Havalimanlarฤฑ yรผzde 51 ortaฤฤฑ olduฤuย Nijerya Lagos Havalimanฤฑ ฤฐhalesi’nden รงekildiฤini aรงฤฑkladฤฑ. TAV’dan KAP’a gรถnderilen aรงฤฑklamada ลirketin ihaleden neden รงekildiฤine dair bir aรงฤฑklama yer almadฤฑ.
TAV Havalimanlarฤฑ’nฤฑn KAP’a gรถnderdiฤi aรงฤฑklama ลรถyle:
“17 Ekim 2022 tarihli aรงฤฑklamamฤฑzda, Nijerya Federal Havalimanlarฤฑ Otoritesi (NFHO) tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Nahco Management Services Ltd ve Planet Project Limited ile oluลturduฤumuz Konsorsiyumun Lagos Havalimanฤฑ’nฤฑn dฤฑล hat yolcu ve kargo terminallerinin 20 yฤฑl sรผreyle iลletilmesi ve geliลtirilmesi ihalesinde mรผzakere aลamasฤฑna geรงmek iรงin “tercih edilen iลletmeci” olarak seรงildiฤini, bu seรงimin gerekli resmi onaylarฤฑn alฤฑnmasฤฑna tabi olduฤunu ve resmi onaylarฤฑn alฤฑnmasฤฑnฤฑ takiben pazarlฤฑk sรผrecinin baลlayacaฤฤฑnฤฑ kamuoyu ile paylaลmฤฑลtฤฑk.
TAV Havalimanlarฤฑ yukarฤฑda bahsedilen ihale sรผrecinden รงekilmiลtir ve artฤฑk bu ihale sรผrecinin bir parรงasฤฑ deฤildir.”







