Tayland รผlkede turizm sektรถrรผnรผ canlandฤฑrmak ve omikron nedeniyle kฤฑrฤฑlgan olan toparlanmayฤฑ desteklemek amacฤฑyla faizlerde deฤiลikliฤe gitmedi.
รlke Merkez Bankasฤฑ politika faizini yรผzde 0.5’te tuttu. Bloomberg anketine katฤฑlan 24 ekonomistin tahmini de faizlerde deฤiลiklik olmamasฤฑ yรถnรผndeydi.
Bloomberg‘in haberine gรถre bรถylece banka 14 toplantฤฑ รผst รผste faizlerde deฤiลiklik yapmadฤฑ. Banka, 2020’de 3 kez faiz indirimine gitmiลti.
รlkede enflasyon Ocak ayฤฑnda yรผzde 3.23 ile Nisan’dan beri en yรผksek seviyeye รงฤฑkmฤฑล, bankanฤฑn yรผzde 1-3 aralฤฑฤฤฑndaki hedefini aลmฤฑลtฤฑ. Banka bugรผnkรผ toplantฤฑsฤฑnda yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda enerji ve gฤฑda fiyatlarฤฑndaki artฤฑลฤฑn etkisiyle enflasyonda ivmelenmenin devam edeceฤini belirtti.
Tayland’da omikron vakalarฤฑ da artฤฑyor. Gรผnlรผk vaka sayฤฑsฤฑ 5 ลubat’tan beri 10 binin รผzerinde seyrediyor.
ABD Merkez Bankasฤฑ faiz artฤฑrmaya hazฤฑrlanฤฑrken Gรผneydoฤu Asya ekonomileri de sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑ riskiyle karลฤฑ karลฤฑya bulunuyor. Yarฤฑn faiz kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak olan Endonezya ลahinleลirken Singapur da Ekim’den bu yana iki kez faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gitti.







