Tayvan Merkez Bankasฤฑ, politika faizi olan iskonto faizini yรผzde 1.375โe yรผkseltti. Bankanฤฑn faiz oranlarฤฑnda deฤiลikliฤe gitmesi beklenmiyordu.
Banka ayrฤฑca ihracatฤฑn gรผรงlendiฤini belirterek 2022 yฤฑlฤฑ iรงin bรผyรผme tahminini yรผzde 4.03โten 4.05โe yรผkseltti. Aralฤฑk ayฤฑnda 2022 iรงin yรผzde 1.59 olarak aรงฤฑklanan enflasyon tahmini ise yรผzde 2.37โye รงฤฑkartฤฑldฤฑ.
Yapฤฑlan aรงฤฑklamada faiz artฤฑลฤฑnฤฑn enflasyondaki yรผkseliลi frenleyeceฤi, fiyat istikrarฤฑnฤฑ ve ekonomik kalkฤฑnmayฤฑ destekleyeceฤi belirtildi.
Endonezyaโda deฤiลim yok
Yine bugรผn faz kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklayan Endonezya Merkez Bankasฤฑ da haftalฤฑk ters repo faizini beklentilere paralel olarak yรผzde 3.5โte tuttu. Faiz ลubat 2021โden beri rekor dรผลรผk seviyede tutuluyor.
Endonezya rupisi dolara karลฤฑ en az deฤer kaybeden Asya para birimlerinden biri oldu. Bu da Merkez Bankasฤฑโnฤฑn beklemede kalmasฤฑ iรงin bir alan yarattฤฑ. Emtia fiyatlarฤฑndaki artฤฑล รผlkede ihracat gelirlerinin artmasฤฑna neden oldu. Karar sonrasฤฑ rupi dolara karลฤฑ yรผzde 0.1 yรผkseldi.







