Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) Para Politikasฤฑ Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantฤฑsฤฑna iliลkin beklenti, haftalฤฑk repo faizinin yรผzde 14,00 seviyesinde sabit tutulacaฤฤฑ yรถnรผnde oluลtu.
ForeksHaber anketine katฤฑlan 16 ekonomistin 15’i faizin deฤiลtirilmeyeceฤini รถngรถrรผrken, 1’i ise yรผzde 13,00 seviyesine indirileceฤi tahmininde bulundu. 2022 yฤฑl sonuna iliลkin 8 ekonomist gรถrรผล belirtti ve medyan tahmin yรผzde 14,00 oldu. Ekonomistlerin 7’si yฤฑl sonu iรงin faizi yรผzde 14,00 olarak รถngรถrรผrken, 1’i faizin yรผzde 24’e yรผkseltileceฤini beklentisini dile getirdi.
Geรงen ayki ankette 2022 sonu faiz beklentisi yรผzde 14,00 seviyesinde bulunurken, tahminlerin tamamฤฑ yรผzde 14,00 seviyesinde oluลmuลtu.
TCMB, bu yฤฑl Ocak, ลubat, Mart, Nisan, Mayฤฑs ve Haziran aylarฤฑnda beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir deฤiลikliฤe gitmemiลti. TCMB faiz kararฤฑ 21 Temmuz Perลembe gรผnรผ saat 14.00’te aรงฤฑklanacak.







