Tekfen'de hedef fiyat aşağı revize edildi

Tekfen'de hedef fiyat aşağı revize edildi

Tera Menkul Değerler, Tekfen Holding hedef fiyatını 7,03 TL’den 6,70 TL’ye indirdi. Yüzde 35'lik prim potansiyeli nedeiyle "AL" tavsiyesini sürdürdü

A+A-

Tera Menkul Değerler, Tekfen Holding hedef fiyatını 7,03 TL’den 6,70 TL’ye indirdi. Yüzde 35'lik prim potansiyeli nedeiyle "AL" tavsiyesini sürdürdü. Tera Menkul tarafından yayınlanan rapor şu şekilde

AL tavsiyemizi koruyoruz...

Tekfen için hedef fiyatımızı, uzun dönemli taahhüt bölümündeki FAVÖK marjı tahminimizde küçük bir aşağıya doğru revize sebebiyle, hisse başına 7,03 TL’den 6,70 TL’ye indiriyoruz . Hedef fiyatımız yüzde 35 yukarı potansiyele işaret etmekte olduğu için AL tavsiyemizi koruyoruz (NÖTR’den AL’a Eylül’13 te çekmiştik tavsiyemizi).

TKFEN 2014 yıl sonu tahminlerimize göre 7,8x F/K ve 4,8x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmekte olup hem BİST-100 endeksi hem de bizim takip listemizin ortalama çarpanlarına göre iskontolu işlem görmektedir (aynı zamanda şirketin tarihi ortalama F/K, F/DD ve FD/FAVÖK çarpanlarına göre de iskontolu işlem görmektedir). 2014 yıl sonu tahminlerimiz, beklentilerimizin oldukça üzerinde gelen ilk çeyrek sonuçları sonrası, TKFEN’in öngörülerine göre bir miktar yukarı kalmaktadır (TKFEN 2014 yılı için yüzde 6,8 FAVÖK marjı ve yüzde 3,8 net kar marjı öngörmektedir bu öngörülerin ikinci çeyrek sonuçları sonrası revize edileceği ifade edilmektedir).

TKFEN’in yüzde 12,65 hissedarı Zeynep Defne Akçağlılar 31,2mn hissenin (toplam sermayenin yüzde 8,4’ü ve halka açık payların yüzde 24’ü) satışa konu edilebilmesi için MKK’ya başvurdu. Bu hisseler satıldığında şirketin halka açıklık oranı yüzde 35’ten yüzde 43’e çıkacak. Bu açıklama dün hissede satış baskısı yarattı (hisse yüzde 5 düştü). Bununla birlikte, bu düşüşün uzun vadeli alım fırsatı sunduğunu düşünüyoruz.

Taahhüt segmentinde 2007-2012 arası ortalama FAVÖK marjı yüzde 9,3 olarak gerçekleşmiştir ancak 2013 yılı negatif yüzde 5,7 olmuştur (bir kereye mahsus zararlar çıktığında ise yüzde 4,4 olmaktadır). Bu sene için firmanın öngörüsü yüzde 6,8 dir. Dolayısıyla marjlardaki trend, uzun vadeli FAVÖK tahminimizi bir miktar aşağıya doğru revize etmemize sebep olmuştur.

Geçen seneki zararların bir kısmının bu sene geri alınma olasılığı bulunmaktadır (şimdilik tahmini 5-10 milyon $ arasında) ki bu tahminlerimiz açısından yukarı yönlü risk teşkil etmektedir. Ayrıca firmanın Irak riski çok düşük olup, devam etmekte olan işler arasında Katar yüzde 20 payla öne çıkmaktadır bu da Irak’taki risklerin yayılması riskine karşı bile taahhüt segmentinde oldukça az risk taşındığına işaret etmektedir. Tarım segmentinin ilk çeyreği oldukça müstesna bir çeyrek olmuştur FAVÖK marjı yüzde 23 olarak gerçekleşmiştir ki 2009 yılından itibaren ilk çeyrek FAVÖK marjı ortalaması yüzde 15,6 dır.

Kuraklığın tarım tarafında bir miktar üretkenlikte düşüşe sebep olma ve bunun yılın ikinci yarısında marjlarda daralmaya yol açma riski bulunmaktadır. Bu sebeple bizim Nisan-Aralık’14 arası FAVÖK marjı beklentimiz yüzde 3,8 olup, 2009 yılından itibaren aynı dönemdeki ortalama FAVÖK marjının (yüzde 7,8) oldukça altındadır."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.