Tekmeci kameraman: Ben anneyim

Tekmeci kameraman: Ben anneyim

Macaristan-Sırbistan sınırında polisten kaçan göçmenlere tekme atan ve yakalanmaları için çelme takan Macar kameraman ilk kez konuştu

A+A-

Macaristan-Sırbistan sınırında polisten kaçan göçmenlere tekme atan ve yakalanmaları için çelme takan Macar kameraman ilk kez konuştu: "Ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim"

Olayın ardından ilk kez konuşan Petra Laszlo, hükümete yakın sağcı muhafazakar "Magyar Nemzet" gazetesine gönderdiği mektupta kendini savundu.

Laszlo mektubunda, "Kamera çalışıyordu, yüzlerce kişi polis barikatlarını aşmıştı. Bunlardan bir tanesi bana doğru geliyordu, çok korkmuştum. Bir an kendimi kaybettim. Sandım ki bana saldırılıyor ve kendimi korumak zorundaydım. İnsan paniğe düştüğünde doğru karar vermek zordur" diye yazdı.

Yaptığının sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Petra Laszlo, şöyle devam etti:

"Ama ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim. Ne siyasal cadı avını, ne hakaretleri ve ne de ölüm tehditlerini hakkediyorum. Ben sadece yanlış karar vermiş, küçük çocukları olan işsiz bir anneyim. Gerçekten çok üzgünüm."

Kameralara yakalanan görüntülerde, kucağında çocuğuyla koşan bir göçmene çelme taktığı ve koşan küçük kıza tekme attığı görülen Petra Laszlo, aşırı sağcı Jobbik partisine yakınlığıyla bilinen N1TV kanalındaki görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

Etiketler :

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.