Tekstilbank Çinliler'e satıldı

Tekstilbank Çinliler'e satıldı

A+A-

GSD Holding'in Tekstilbank'ta sahip olduğu yüzde 75.5 hissesinin tamamının 669 milyon liraya Çinli Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satılması için sözleşme imzalandı.

ICBC tarafından yapılan açıklamada, söz konusu Tekstilbank hisseleri için değerlemenin 669 milyon lira üzerinden yapılacağı ve kalan hisseler için de çağrı yapılabileceği belirtildi.

Hisse alımının GSD Holding hissedarlarının onayını gerektirdiğini belirten ICBC, anlaşmanın Haziran başına kadar yapılması beklenen GSD Holding genel kurulunda hissedarların onayına sunulacağını da açıkladı.

GSD Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, GSD Holding ile ICBC arasında bugün imzalanan sözleşmeye göre, satış bedelinin, işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen TCMB döviz kuruna göre hesaplanarak dolar olarak tahsil edileceği ifade edildi.

Açıklamada, sözleşmenin, Çin ile Türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacağı belirtildi.

GSD Holding'in Tekstilbank'ta yüzde 75.5 payı bulunurken, kalan yüzde 24.5 hisse ise halka açık işlem görüyor.

Tekstilbank hisseleri ilk seansta yüzde 0.68 düşüşle 1.46 liradan, GSD Holding hisseleri ise yüzde 0.88 düşüşle 1.12 liradan kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.