Telekomculardan tahsil edilemeyen alacak yapฤฑlandฤฑrฤฑlacak. Muhalefetin 5 milyar TL dediฤi tutar Maliye Bakanฤฑ Aฤbal’a gรถre 2.2 milyar TL
Plan ve Bรผtรงe Komisyonu, dรผn torba kanunda telekomรผnikasyonla ilgili dรผzenlemeleri gรถrรผลtรผ. Torba kanunda yer alan dรผzenlemeye gรถre, telekomรผnikasyon sektรถrรผnde yetkilendirilmiล iลletmecilerin gerek ihtilaflฤฑ, gerekse inceleme aลamasฤฑnda bulunan Hazine payฤฑ, evrensel katkฤฑ payฤฑ gibi kalemlerden kaynaklanan cezai ลartlarฤฑ, gecikme zammฤฑ ve gecikme faizlerinde yeniden yapฤฑlandฤฑrma yapฤฑlacak. Bundan sonraki sรผreรงlerde ise, sรถz konusu kalemlerin tahsiliyle ilgili yeni bir sistem kurulacak. Bu cezalara uzlaลma yolu aรงฤฑlacak ve artฤฑk 3 kat deฤil 1 kat รผzerinden ceza kesilecek.
2.2 MฤฐLYAR LฤฐRAYA UYGULANACAK
Komisyona bilgi veren bรผrokratlar, sรถz konusu dรผzenlemenin yasalaลmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 345 milyon lirasฤฑ ana para olan toplam 2.2 milyar liralฤฑk bir alacaฤฤฑn yeniden yapฤฑlandฤฑrma kapsamฤฑna alฤฑnacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Muhalefet vekilleri rakamฤฑn 5 milyar TLโye รงฤฑkabileceฤi iddiasฤฑnda bulunurken, Maliye Bakanฤฑ Aฤbal eleลtirilere yanฤฑt verdi.
ANA PARAYI KORUYORUZ
Aฤbal, yeniden yapฤฑlandฤฑrmayla geรงmiลten bu yana gelen davalarฤฑ bitirme amacฤฑnฤฑ taลฤฑdฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyledi. Bu ihtilaflฤฑ davalarฤฑn bir kฤฑsmฤฑnฤฑ Hazineโnin kazandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Aฤbal, โSorunlarฤฑ ortadan kaldฤฑracak bir mekanizma kurmak istiyoruz. Bu tasarฤฑ geleceฤe dรถnรผk bir sistem kuruyor. Geรงmiลten gelen davalar var, yฤฑllardฤฑr sรผrรผyorโ ifadelerini kullandฤฑ. Gรถrรผลmelerin ardฤฑndan tasarฤฑnฤฑn ilgili gรถrรผลmeleri Plan ve Bรผtรงe Komisyonuโnda kabul edildi.







