Tenge yüzde 19 devaüle edildi

Tenge yüzde 19 devaüle edildi

Kazakistan para birimi Tenge'yi spekülasyonlara karşı korumak için yüzde 19 oranında devaüle etti. Devalüasyonun ardından 1 dolar 185 Tenge seviyesine yükseldi

A+A-

Kazakistan para birimi tenge, spekülatörlerin önüne geçilmesi ve para biriminin sert hareketlerden korunması amacıyla gerçekleştirilen yüzde 19'luk devalüasyonun ardından dolar karşısında yaklaşık 185 seviyesine geriledi.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Kairat Kelimbetov Almati'de düzenlediği basın toplantısında, "Merkez Bankası tengeyi dolar karşısında 185 olan yeni seviyenin ötesindeki sert hareketlerden koruyacak" dedi.

Banka, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltmasından kaynaklanan uluslararası piyasalardaki volatilitenin alınan kararda etkili olduğuna dikkat çekti.

Açıklamadan kısa süre sonra resmi tenge kuru dün görülen 155.56 seviyesinden bugün 163.90'ya ulaştı. Bankalar arası piyasada ise tenge 184.99'a yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.