Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm TEOGโun kaldฤฑrฤฑlmasฤฑndan ardฤฑndan yapฤฑlan รงalฤฑลmanฤฑn detaylarฤฑnฤฑ bir hafta iรงinde paylaลฤฑlacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ
Yฤฑldฤฑrฤฑm, โTEOGโu bu seneden itibaren uygulamayacaฤฤฑz. Ama bunun รผzerinden รงeลitli tezviratlar yapฤฑlฤฑyor.
Bunlarฤฑn hiรง birisi gerรงekle baฤdaลmฤฑyor. Muhtemelen bir hafta iรงerisinde bunun detaylarฤฑnฤฑ anne, baba, velilerle paylaลacaฤฤฑzโ dedi.
Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, Saฤlฤฑk Bilimleri รniversitesi Akademik Yฤฑlฤฑ Aรงฤฑlฤฑลฤฑ ve Fahri Doktora Tevdi Tรถreniโnde konuลtu.
TEOGโun kaldฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลkin deฤerlendirmede bulunan Yฤฑldฤฑrฤฑm, โTEOGโu bu seneden itibaren uygulamacaฤฤฑz. Ama bunu รผzerinden รงeลitli tezviratlar yapฤฑlฤฑyor. Bunlarฤฑn hiรง birisi gerรงekle baฤdaลmฤฑyor. Bizim yapacaฤฤฑmฤฑz muhtemelen bir hafta iรงerisinde bunun detaylarฤฑnฤฑ anne, baba, velilerle paylaลacaฤฤฑz. Yapacaฤฤฑnฤฑz ลey, TEOGโda da รถฤrencilerin sฤฑnav sisteminden dolayฤฑ yanlฤฑล yapmalarฤฑnฤฑn รถnรผne geรงecek daha konforlu bir ลey getiriyoruz, yaptฤฑฤฤฑmฤฑz bu. TEOG da merkezi yerleลtirme sฤฑnavฤฑ olmamasฤฑna raฤmen zaman iรงinde de bรถyle algฤฑlandฤฑ.
Buradaki yapฤฑlacak sฤฑnavlarฤฑn en az iki tanesinin baลlangฤฑรงta merkezi sistemle yapฤฑlmasฤฑ ve deฤerlendirmelerin genel baลarฤฑ ortalamasฤฑna dahil edilmesi. Farklฤฑ alternatiflerimiz var, bรผtรผn bunlarฤฑ uzmanlar deฤerlendiriyor. Artฤฑlarฤฑnฤฑ eksilerini ortaya รงฤฑkarฤฑyorlar, velilerden de gรถrรผล alฤฑyoruz. ฤฐnลallah mรผkemmel deฤil ama iyi bir ลey ortaya
รงฤฑkacakโ aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
ฤitimde son 15 yฤฑlda 11 kat artฤฑล saฤlandฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Yฤฑldฤฑrฤฑm, eฤitim bรผtรงesinin bu sene 130 milyarฤฑ bulduฤunu ve bunun artฤฑrฤฑlmaya devam ettiฤini ifade etti. Yฤฑldฤฑrฤฑm, eฤitimde kaliteyi, fฤฑrsat eลitliฤi, sรผrekliliฤi, verimliliฤi saฤlamak iรงin gayret gรถsterdiklerini belirterek, ilk olarak รผniversitelerde yaลanan adaletsizliฤi kaldฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yฤฑldฤฑrฤฑm, โลu anda yรผksekรถฤretimde okuyan รถฤrenci sayฤฑmฤฑz 7 milyon รniversiteler ile ilgili sฤฑnav sistemine yรถnelik yapฤฑlan deฤiลikliฤi hatฤฑrlatan Yฤฑldฤฑrฤฑm, โBir gรผnde bรผtรผn ลeyi yaลayacaklar ama asฤฑl problem รผniversitelere giriลin sadece sฤฑnava endekslenmesi olmamalฤฑ. รniversitelere giriล o gรผn 24-25 Haziranโda yapacaฤฤฑmฤฑz sฤฑnava bรผtรผn kaderimiz baฤlanmamalฤฑ. Ne olmalฤฑ? Ta ortaรถฤretimden birikimimiz neyse o sฤฑnavdan elde edeceฤimiz sonuรงlarla oluลan baลarฤฑ seviyesi belirleyici olmalฤฑ.
Dรผn Sayฤฑn Bahรงeli sฤฑnavlar kalksฤฑn dedi, kendisi de akademisyen. Biz de bunu dikkatle inceleyeceฤiz. 2 milyon 400 bin geรงmiล yฤฑllardan gelen รถฤrencilerimiz var. Dolayฤฑsฤฑyla, bunlarla ilgili bir รงรถzรผm รผretmemiz lazฤฑm. 1 milyon mezun var ama herkes ลu kadar 185 รผniversitesinin 10 tanesine gitmek istiyor, burada bir seรงim metoduna ihtiyaรง var. Orta ve uzun vadede sฤฑnavฤฑn belirleyici olacaฤฤฑ yรถntemden de ลartlar oluลtuฤunda vazgeรงilebilirโ dedi.
Programa, Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑmโฤฑn yanฤฑ sฤฑra Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Ahmet Demircan, Milli Eฤitim Bakanฤฑ ฤฐsmet Yฤฑlmaz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih ลahin, YรK Baลkanฤฑ Prof. Dr. Yekta Saraรง, Saฤlฤฑk Bilimleri รniversitesi Rektรถrรผ Prof. Dr. Cevdet Erdรถl, Ankara Valisi Ercan Topaca da katฤฑldฤฑ. Programda, Saฤlฤฑk Bilimleri รniversitesi Gรผlhane Kรผlliyesine iliลkin hazฤฑrlanan tanฤฑtฤฑm videosu da izletildi. Hastanenin, Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑโna devredilmesinin ardฤฑndan ilk akademik
yฤฑl gerรงekleลtirilmiล oldu. Yรผksek lisans ve doktoralarฤฑnฤฑ tamamlayan รถฤrencilere diplomalarฤฑ verildi. Baลbakan Yฤฑldฤฑrฤฑmโa, Saฤlฤฑk Bilimleri รniversitesi Rektรถrรผ Erdรถl tarafฤฑndan fahri doktora tevdi edildi. Saฤlฤฑk Bilimleri รniversitesi Gรผlhane Kรผlliyesindeki Fakรผlte ve Yรผksekokullarฤฑ birincilikle kazanan รถฤrencilere รถdรผlleri de verildi.







