Terör Paris'i vurdu

Terör Paris'i vurdu

Kentte eş zamanlı 7 ayrı noktada silahlı saldırı ve patlamalar meydana geldi, sadece konser salonunda 118 kişi öldü

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’te bir konser salonu ile bazı restoran ve barlarda silah ve bombayla 6 ayrı saldırı gerçekleştirildi. The Guardian, kent genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 158 olduğunu aktarırken, 80'i ağır olmak üzere 200'den kişinin yaralandığı açıklandı. Bataclan konser salonunda rehine alınan 118 kişinin öldüğü belirtildi.

Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten güvenlik kaynakları, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti. Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir saldırganın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.

Saldırıları IŞİD'in düzenlemiş olabileceği ihtimali üzerinde durulsa da, Paris’te gerçekleşen katliamları üstlenen bir örgüt olmadı. Bataclan konser salonundaki görgü tanıkları, saldırganların “Bu, Suriye için” diye bağırarak tekbir getirdiklerini söyledi. 

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.