Tesla 2025 ortasında yeni modellerinin üretimine başlıyor

Tesla 2025 ortasında yeni modellerinin üretimine başlıyor

Otomotiv devi Tesla'nın, 2025 ortalarında yeni 'elektrikli' modellerinin üretime başlaması bekleniyor.

A+A-

Tesla'nın tedarikçilerine "Redwood" kod adlı yeni bir kitlesel pazar elektrikli aracının üretimine 2025 ortalarında başlamak istediğini söylediği öne sürüldü.

Reuters'e konuşan kaynaklar, Tesla'nın geçen yıl tedarikçilere "Redwood" modeli için "fiyat teklifi talepleri" veya teklif davetleri gönderdiğini ve haftalık 10.000 araçlık üretim hacmi öngördüğünü söyledi.

Tesla CEO'su Elon Musk, yeni nesil, daha ucuz elektrikli otomobil platformlarında üretilmesi beklenen uygun fiyatlı elektrikli araçlar ve sürücüsüz robotaksiler için hayranlarının ve yatırımcıların iştahını uzun zamandır kabartıyor.

Giriş seviyesi 25.000 dolarlık bir otomobil de dahil olmak üzere yeni üretilecek modeller, daha ucuz benzinli araçlarla ve Çinli BYD 002594.SZ tarafından üretilenler gibi giderek artan sayıda ucuz EV'lerle rekabet etmesine olanak tanıyacak.

Musk ilk olarak 2020'de 25.000 dolarlık bir otomobil üretme sözü vermişti; bu plan daha sonra rafa kaldırıldı ve ardından yeniden canlandırıldı. Tesla'nın en ucuz teklifi olan Model 3 sedan, şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde 38.990 $ başlangıç fiyatına sahip.

İlgili Haberler