Tesla CEO’su Elon Musk, iลi yรผrรผten รงalฤฑลanlarฤฑ aniden iลten รงฤฑkardฤฑktan gรผnler sonra Cuma gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, hฤฑzlฤฑ ลarj aฤฤฑnฤฑ geniลletmek iรงin bu yฤฑl 500 milyon dolardan fazla harcayacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Musk, sosyal medya platformu X’te bir gรถnderide ลu sรถzleri kaydetti:
“Tesla’nฤฑn bu yฤฑl binlerce yeni ลarj cihazฤฑ oluลturmak รผzere Supercharger aฤฤฑmฤฑzฤฑ geniลletmek iรงin 500 milyon dolarฤฑn รผzerinde harcama yapacak. Bu sadece yeni sahalar ve geniลletmeler iรงin… รok daha yรผksek olan operasyon maliyetlerini saymฤฑyorum”
Geรงen hafta iลten รงฤฑkarmalarฤฑn ardฤฑndan Musk, Tesla’nฤฑn Supercharger aฤฤฑnฤฑ geniลletmeyi planladฤฑฤฤฑnฤฑ ancak yeni konumlar iรงin daha yavaล bir hฤฑzda olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Elektrikli araรง รผreticileri Tesla’nฤฑn Kuzey Amerika ลarj Standardฤฑnฤฑ benimseyerek ลirketin sรผper ลarj cihazlarฤฑnฤฑ rakip Kombine ลarj Sistemi pahasฤฑna endรผstri standardฤฑ olmaya yaklaลtฤฑrdฤฑ.
Ancak Musk’ฤฑn elektrikli araรง ลarj ekibini daฤฤฑtma kararฤฑ, yeni hฤฑzlฤฑ ลarj istasyonlarฤฑ kurma planlarฤฑnฤฑ altรผst ediyor ve Baลkan Joe Biden’ฤฑn ABD otoyollarฤฑnฤฑ elektrikli hale getirme รงabalarฤฑnฤฑ geciktirebilir.
Biden yรถnetimi, Ulusal Elektrikli Araรง Altyapฤฑsฤฑ programฤฑnฤฑn bir parรงasฤฑ olarak 500.000 elektrikli araรง ลarj cihazฤฑ inลa etmek iรงin eyaletlere beล yฤฑl boyunca 5 milyar dolar daฤฤฑttฤฑ ve Tesla ลu ana kadar bu federal fonlarฤฑn en bรผyรผk kazananlarฤฑ arasฤฑnda yer aldฤฑ.







