THY için endeks üstünde getiri tavsiyesi

THY için endeks üstünde getiri tavsiyesi

HSBC Yatırım THY için Endeks üzerinde getiri tavsiyesi ile 8.6 TL hedef fiyat Pegasus için ise Endekse paralel getiri ve 31.75 TL hedef fiyat belirledi. THY 6.67, Pegasus 28.75 TL'den işlem görüyor

A+A-

HSBC Yatırım THY için Endeks üzerinde getiri tavsiyesi ile 8.6 TL hedef fiyat Pegasus için ise Endekse paralel getiri ve 31.75 TL hedef fiyat belirledi. THY 6.67, Pegasus 28.75 TL'den işlem görüyor

Raporda şu değerlendirme yapıldı: 

"Irak’taki son gelişmelerin kapsamımızdaki CEEMEA Bölgesi havayolu şirketleri üzerindeki potansiyel etkilerini inceledik. Körfez, Türkiye ve Rusya’yı kapsayan bölgede kapsamımızdaki dört şirketin (Türk Hava Yolları, Pegasus, Aeroflot ve Air Arabia) Irak’taki gelişmeler sonucu maruz kaldığı risklerin yolcu trafiğinden çok petrol fiyatları açısından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu dört havayolunun sundukları toplam koltuk kapasitesi içinde Irak’ın payı %3’ün altında bulunuyor (THY için %1 civarında, Pegasus için %1’in altında, Air Arabia için %3 civarında, Aeroflot’un ise direk uçuşu bulunmuyor). Öte yandan, havayolları için en önemli maliyet kalemlerinden jet yakıtı (toplam maliyetler içinde ortalama payı %40) petrol arzına ilişkin endişeler nedeniyle artış riski içermektedir.

Nitekim son 10 gün içinde Brent petrol fiyatı ton başına %5 civarında yükselmiştir. Yaptığımız duyarlılık analizine göre petrol fiyatındaki %10 değişim, takibimizdeki şirketlerin esas faaliyet karında %7 ila %15 (THY için %15, Pegasus için %9), hisse değerlemelerinde ise %3 ila %6 (THY için %6, Pegasus için %4) değişime neden olmaktadır. Raporda yer alan tablolarda tahmin ve değerlemelerin yolcu sayısı ve petrol fiyatı değişimine olan duyarlılığı bulunmaktadır. Takibimizdeki dört şirket için hedef fiyat, tahmin ve tavsiyelerimizde değişiklik bulunmamaktadır.

Türk Hava Yolları için 8.6 TL hedef fiyat ile “Endeksin Üzerinde Getiri”, Pegasus için 31.5 TL hedef fiyat ile “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemiz bulunmaktadır. Havacılık sektörü şirketleri için (karlılık ve tavsiyeler açısından) başlıca yukarı yönlü riskler petrol fiyatlarında kalıcı düşüş, rekabet ve fiyatlama koşullarının olumluya dönmesi, arz-talep dengesinin talep yönünde güçlenerek doluluk oranları ve marjlara olumlu yansıması, başlıca aşağı yönlü riskler ise bu faktörlerin tersi yönündeki gelişmeler ve terör, bulaşıcı hastalık ve sosyoekonomik/jeopolitik dengesizlikler gibi dış etkenlerin havayolu yolcu trafiğini olumsuz etkilemesi olacaktır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.