THY, Lufthansa'nın açıklaması ile yükseldi

THY, Lufthansa'nın açıklaması ile yükseldi

Alman havayolu Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

A+A-

Alman havayolu Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Açıklamanın ardından THY hisseleri prim yaptı. Hisseler günü yüzde 2.61 primle 6.68 TL'den kapattı

Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın başına Mayıs ayında geçen Spohr, geçen ayki kâr uyarısının ardından şirketin yatırımcılar için çekiciliğini artırmak istiyor. Şirketin piyasa değeri kâr uyarısının ardından bir günde 2 milyar dolar erimişti.

Spohr'un açıkladığı büyüme planı ile Lufthansa uzun mesafeli hatlarda varlıklarını agresif şekilde artıran Orta Doğulu havayollarının yanı sıra kısa mesafede düşük fiyatlı seferler düzenleyen havacılık şirketleri ile de rekabet etmeyi hedefliyor.

Lufthansa'nın Seeheim kentindeki eğitim merkezinde basına açıklamada bulunan Spohr, Lufthansa'nın daha az hizmet sunulan düşük fiyatlı seferlerle daha fazla turistik yolcu çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Spohr, "Noktadan noktaya seyahat, merkez bazlı seyahatten daha yüksek dinamiklere sahip" diyerek kıtalararası yolcu trafiğinin yüzde 75'inin, Avrupa içi yolcu trafiğinin ise yüzde 79'unun iş seyahatinden ziyade kişisel sebeplerle yapıldığına dikkat çekti.

Lufthansa bu kapsamda "Wings" markası altında yürüttüğü düşük maliyetli seferleri artırmayı hedefliyor. Şirket halihazırda kısa mesafeli seferler düzenleyen Germanwings markasının faaliyetlerini Avrupa çapı seferleri kapsayacak şekilde genişletirken, yerel uçuşlar düzenleyen Eurowings havayolunun da sefer sayılarını artırmayı hedefliyor.

Uzun mesafede ise Münih veya Köln ve Düsseldorf'tan kalkacak seferlerden oluşan bir konsept değerlendiriliyor. Spohr, Lufthansa'nın bu konuda tek başına ilerleyebileceği gibi THY ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğünü de belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.