Tรผrk Hava Yollarฤฑ’nฤฑn รงalฤฑลanlarฤฑna 2017 yฤฑlฤฑnda yapmak iรงin Hava-ฤฐล Sendikasฤฑ ile anlaลtฤฑฤฤฑ yรผzde 4+ 4 lรผk zammฤฑ donduralฤฑm talebine รงalฤฑลanlar karar verecek.
Tรผrk Hava Yollarฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Bilal Ekลi, Hava-ฤฐล Sendikasฤฑnฤฑ ziyaret etti. Hava-ฤฐล Sendikasฤฑ Genel Baลkanฤฑ Ali Kemal Tatlฤฑbal ile bir sรผre gรถrรผลen Ekลi, sendika yรถnetiminden รงalฤฑลanlara 2017 yฤฑlฤฑnda uygulanacak yรผzde 4 + 4 zammฤฑ dondurmak istediklerini iletti. Sendika yรถnetimi ise teklifi รผyelerine soracaklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Hava-ฤฐล Sendikasฤฑ Genel Baลkanฤฑ Ali Kemal Tatlฤฑbal, THY yรถnetiminin tasarruf tedbirleri รงerรงevesinde yaptฤฑฤฤฑ “2017’de zamlarฤฑ donduralฤฑm” yolundaki teklifine nasฤฑl cevap vereceklerini aรงฤฑkladฤฑ.
“DรNYA DEVฤฐ ลฤฐRKETLER GREVLE BOฤUลUYOR”
Dรผnya havacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn tamamฤฑndan ciddi bir ekonomik kriz yaลandฤฑฤฤฑna dikkat รงeken Tatlฤฑbal, “Bugรผn dรผnya devi Air France, Lufthansa ve British baลta olmak รผzere bir รงok bรผyรผk havayolu ลirketi grevlerle boฤuลuyor. Bu ลirketler sรผrekli kรผรงรผlerek, iลรงi รงฤฑkararak krizden en az zararla รงฤฑkmanฤฑn hesaplarฤฑnฤฑ yapฤฑyor. Bu kriz dรผnyayฤฑ olduฤu gibi รผlkemiz havacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผ de birebir etkiliyor. Bunun yanฤฑ sฤฑra Rus uรงaฤฤฑnฤฑn dรผลmesiyle baลlayan, Atatรผrk Havalimanฤฑ’nฤฑn bombalanmasฤฑyla devam eden ve 15 Temmuz gibi haince bir darbe giriลimiyle zirveye tฤฑrmanan olaylar yรผzรผnden รผlkemiz bรผyรผk bir sฤฑkฤฑntฤฑya girdi. Bundan gelirinin รงoฤunu transit yolcudan ve turistten saฤlayan baลta THY olmak รผzere bir รงok havayolu ลirketimiz olumsuz etkilendi” dedi.
“ELฤฐMฤฐZฤฐ TAลIN ALTINA KOYACAฤIZ”
Bu sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn yaลandฤฑฤฤฑ bir dรถnemde devletin zirvesinin aldฤฑฤฤฑ kararฤฑ takdirle karลฤฑladฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Tatlฤฑbal, “Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz Recep Tayyip Erdoฤan รผlkede milli seferberlik ilan etti. Bu talep รงok yerinde ve takdire ลayandฤฑr. รlkemiz gerรงekten รงok zor bir dรถnemden geรงiyor. Biz de sendika olarak elimizi taลฤฑn altฤฑna koyarak THY’nin bu zor dรถnemi en az kayฤฑpla atlatmasฤฑnฤฑ istiyoruz. bugรผn THY Genel Mรผdรผrรผ Bilal Ekลi sendikamฤฑzฤฑ ziyaret etti ve bize ลirket olarak aldฤฑklarฤฑ tasarruf tedbirlerini anlattฤฑ. Bizden de 2016 Toplu ฤฐล Sรถzleลme’sinde altฤฑna imza attฤฑฤฤฑmฤฑz 2017 yฤฑlฤฑnda uygulanacak yรผzde 4 + yรผzde 4 zammฤฑ dondurmamฤฑzฤฑ, ลirketin 2017 yฤฑlฤฑ sonunda kar etmesi durumunda bu zamlarฤฑn รงalฤฑลanlara enflasyon farkฤฑyla beraber geri รถdenmesini teklif ettiler. Allah nasip etsin inลallah THY 2017’de durumu toparlasฤฑn ve kar etsin” diye konuลtu.
“TEKLฤฐFฤฐ รYELERฤฐMฤฐZE SORACAฤIZ”
Bu noktada sendika olarak ne yapmalarฤฑ gerektiฤi konusuna aรงฤฑklฤฑk getiren Tatlฤฑbal, “Bu teklif bugรผn ลahsฤฑma yapฤฑlsa da aslฤฑnda ben sadece vekilim. Esasen bu teklif doฤrudan รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑza, รผyelerimize yapฤฑlฤฑyor. Biz รผyelerimize dรถnรผp bu teklifi soracaฤฤฑz, anket yapacaฤฤฑz. Biz demokratik bir ลekilde รงoฤunluฤun kararฤฑna uyarak karar vereceฤiz. รyelerimiz kabul etmezse, biz de kabul etmeyeceฤiz. รyelerimizin menfaatleri doฤrultusunda hareket edeceฤimizden hiรง kimsenin ลรผphesi olmasฤฑn. Biz 2017 yฤฑlฤฑnฤฑ hiรง zamsฤฑz geรงmek istemiyoruz” ลeklinde konuลtu.







