Bir dรถnemdir bir iddia olarak dolaลan ancak yetkililerin yalanladฤฑฤฤฑ “THY’nin Kรถrfez sermayesine satฤฑldฤฑฤฤฑ/satฤฑlacaฤฤฑ” tartฤฑลmalarฤฑ henรผz netlik kazanmamฤฑลken ilginรง bir geliลme yaลandฤฑ. Tรผrk Havayollarฤฑ’nฤฑn dรผลรผk maliyetli markasฤฑ olarak pazarda konumlanan AnadoluJet, artฤฑk bir yeni bir ลirketin markasฤฑ olacak. THY’den KAP’a gรถnderilen aรงฤฑklamaya gรถre, AnadoluJet artฤฑk THY’nin iลtiraki olarak kurulacak yeni bir ลirket altฤฑnda ve ismi de AJet olarak deฤiลtirilerek faaliyetlerini sรผrdรผrecek
THY’nin konuya iliลkin Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’nda (KAP) yer alan aรงฤฑklamasฤฑnda ลunlar kaydedildi:
“Yรถnetim Kurulumuzca ortaklฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑn AnadoluJet markasฤฑnฤฑn global standartlarda dรผลรผk maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmesi ve pazardaki rekabetรงi konumunu gรผรงlendirebilmesi amacฤฑyla faaliyetlerinin yรผzde 100 Tรผrk Hava Yollarฤฑ iลtiraki olarak kurulacak olan ‘AJet Hava Taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑ Anonim ลirketi’ altฤฑnda devam ettirilmesine karar verilmiลtir.”
ฤฐddialar yalanlanmฤฑลtฤฑ
Son olarak Zafer Partisi Genel Baลkanฤฑ รmit รzdaฤ, 31 Mayฤฑs’ta dรผzenlediฤi basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda, Tรผrk Hava Yollarฤฑ, Tรผrkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarฤฑ (TCDD) ve BOTAล‘ฤฑn satฤฑlmaya hazฤฑrlandฤฑฤฤฑnฤฑ รถne sรผrmรผลtรผ.
Bu aรงฤฑklamaya yanฤฑt ise Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ ฤฐletiลim Baลkanlฤฑฤฤฑ’ndan gelmiลti. Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ ฤฐletiลim Baลkanlฤฑฤฤฑ bรผnyesinde kurulan Dezenformasyonla Mรผcadele Merkezi, “Bahse konu kuruluลlarฤฑn herhangi bir รผlke veya ลirkete satฤฑลฤฑ sรถz konusu deฤildir” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yapmฤฑล ve sรถz konusu ลirketlerin uluslararasฤฑ saygฤฑnlฤฑฤa sahip ลirketler olduฤu ve bu ลirketler hakkฤฑnda yapฤฑlan asฤฑlsฤฑz spekรผlasyonlara itibar edilmemesi gerektiฤinin de altฤฑ รงizilmiลti.
Tรผrk Hava Yollarฤฑ’nฤฑn satฤฑlacaฤฤฑna yรถnelik iddialara THY Basฤฑn Mรผลaviri Yahya รstรผn ise sosyal medya hesabฤฑndan yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada iddialarฤฑn gerรงeฤi yansฤฑtmadฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, “Herhalde 10’uncu kez aynฤฑ aรงฤฑklamayฤฑ yapฤฑyoruzdur. Markamฤฑz hakkฤฑnda farklฤฑ zamanlarda ortaya atฤฑlan ve yeniden gรผndeme gelen ‘Tรผrk Hava Yollarฤฑ Satฤฑlฤฑyor’ baลlฤฑklฤฑ haberler gerรงeฤi yansฤฑtmamaktadฤฑr,” demiลti.







