Tรผrk Hava Yollarฤฑ (THY) darbe giriลimi sonrasฤฑ Amerikan Sivil Havacฤฑlฤฑk Kurumu’nun, ABD’li havayolu ลirketlerinin ABD’den ฤฐstanbul’a veya ฤฐstanbul’dan ABD’ye havayolu taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑ yapmasฤฑnฤฑ yasaklama kararฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
THY’den yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, tarifeli uรงuลlar bugรผn 0645’deki ฤฐstanbul-New York uรงuลu ile birlikte normal seyrine dรถnecek.
16 Temmuz 2016 tarihinde รถฤle saatleri itibarฤฑ ile Federal Havacฤฑlฤฑk Federasyonu (FAA), ikinci bir emre kadar ABD’li havayolu ลirketlerinin ABD’den ฤฐstanbul’a veya ฤฐstanbul’dan ABD’ye havayolu taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑ yapmasฤฑnฤฑ; aynฤฑ zamanda ฤฐstanbul’dan gelecek herhangi bir havayolu ลirketinin de ABD topraklarฤฑna iniล yapmasฤฑnฤฑ yasaklamฤฑลtฤฑ.
Cuma akลamฤฑ baลlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden darbe giriลiminde, Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm’ฤฑn verdiฤi bilgilere gรถre toplam 232 kiลi hayatฤฑnฤฑ kaybetti. Yetkililer daha รถnce bu sayฤฑnฤฑn 290 olduฤunu aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.







