Enflasyonda baz etkisiyle yavaลlama beklenen Tรผrkiye’de kredi bรผyรผmelerinde yukarฤฑ yรถnlรผ ivme sinyalleri izlendi.
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) verileri รผzerinden yapฤฑlan hesaplamalara gรถre 14 Ekim haftasฤฑyla ticari kredilerde faizler 2 yฤฑlฤฑn en dรผลรผk seviyesine gerilerken, bu kredi sฤฑnฤฑfฤฑnda trend bรผyรผme ise 2,5 ayฤฑn zirvesine รงฤฑktฤฑ.
Bu dรถnemde ticari kredi faizleri yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 18,7 seviyesine geriledi. Kredi bรผyรผmesi ise yรผzde 24,6’ya รงฤฑktฤฑ.
BDDK tarafฤฑndan yayฤฑmlanan haftalฤฑk bรผltene gรถre, sektรถrรผn kredi hacmi 14 Ekim itibarฤฑyla 41,63 milyar lira arttฤฑ. Sรถz konusu dรถnemde toplam kredi hacmi 6,85 trilyon liradan 6,88 trilyon liraya รงฤฑktฤฑ.







