TikTok, 14 yaşından küçüklere zaman sınırı getirdi

TikTok, 14 yaşından küçüklere zaman sınırı getirdi

Sosyal medya uygulamaları arasında oldukça popüler olan TikTok, partneri ByteDance üzerinden 14 yaşından küçük çocuklara zaman sınırı getirdiğini açıkladı. Hükümet baskıları gittikçe artıyor.

A+A-

ByteDance, Çin içerisinde 14 yaşından küçük TikTok (Douyin) kullanıcılarına günde 40 dakika süre verileceği bildirdi. Çin Hükümeti, gençler için zararlı olarak gördüğü internet sürelerini azaltmaya çalışırken, 18 yaşından küçük vatandaşların yalnızca Cuma günleri, hafta sonları ve tatil günleri saat 20:00-21:00 saatleri arasında oyun oynamasını sağlayacak yeni kurallarını açıkladı. 

Oyunlara erişim konusunda yapılan yeni düzenlemeler, TikTok tarafını da etkiliyor gibi görünüyor. 14 yaşın altındaki ''gerçek adı doğrulanmış kullanıcılar'' için yalnızca 06:00 ile 22:00 saatleri arasında erişim sağlanabilecek.

Bununla beraber erişim süresi dolan kullanıcıların, çevrimiçi oyunlara ve platformlara erişmek için farklı kimlik veya telefon numarası bulmaları gerekecek. Ayrıca TikTok, gençlik modu içeriklerine ilginç popüler bilim deneyleri, müze ve galerideki sergiler, ülke manzaraları ve tarihi bilgileri dahil edecek.