TL'deki değer kaybının devamı zor

TL'deki değer kaybının devamı zor

MUFG Bank, zorunlu karşılıklardaki artış kaygı yaratmasına rağmen TL'deki değer kaybının henüz sürdürülebilir nitelikte olmadığını açıkladı

A+A-

Türk Lirası'nın bu hafta ABD Doları ve Euro karşısında yaşadığı değer kaybını değerlendiren MUFG Bank, bu değer kaybının Türk Lirası'nın TCMB'nin sıkı para politikasını sürdürme kararlılığının yumuşayacağına dair herhangi bir işarete karşı hala hassas olduğunu gösterdiğini bildirdi.

TCMB'nin Çarşamba günü aldığı karar ile likiditeyi sıkılaştırmak için Türk Lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranını 2 puan yükselttiğini hatırlatan MUFG Bank, "Bu durumun TCMB'nin politika sıkılaştırmadan uzaklaşıp uzaklaşmadığı konusunda endişelere neden oldu" tespitinde bulundu.

MUFG'nin kur analisti Lee Hardman yaptığı değerlendirmede, "Şu an için, TCMB'nin sıkı para politikasını enflasyonda düşüşe dair net kanıt oluşana kadar devam edeceği taahhüdünden cesaretlendirilmeye devam ediyoruz. Bu nedenle liradaki cari satışın sürdürülebilir olması muhtemel değil" ifadelerini kullandı.

ABD Doları Türk Lirası karşısında 6 Kasım 2020'de 8.5832'ye kadar yükseldikten sonra 16 Şubat 2021'de 6.90'ın altını görmüştü. Son 10 işlem gününde değer yitirmeye başlayan TL karşısında dolar bugün 7.2530 ile 2 şubat'tan sonraki en yüksek seviyesini gördü.