TL'ye güven azalıyor, faiz son 2 yılın zirvesinde

TL'ye güven azalıyor, faiz son 2 yılın zirvesinde

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi son 2 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 10.65'i gördü

A+A-

Bir sürüdir piyasalarda devam eden tedirginliğe paralel olarak tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi son 2 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 10.65'i gördü.

Güne yüzde 10.29 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi son iki yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 10,65 seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda yüzde 10.50'nin altına geriledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi en son 23 Ocak 2012'de yüzde 10.74 seviyesini görmüştü.

Uzmanlar Merkez Bankası'nın 2.5 milyar doları bulduğu düşünülen döviz piyasasına doğrudan müdahalesi sonrası piyasa yaklaşık 5.7 milyar TL likidite sağlandığına dikkat çekiyor. Bu durumun fonlama maliyetini daha da artıracağına ve ortaya çıkan likidite ihtiyacının faizlerin yükselmesinde etkili olduğunu söylüyor.

Yine MB'nin dövize doğrudan müdahalesinin ardından sıkılaştırma uygulamasına gitmesinin de önümüzdeki dönemde de bu politikanın devam edeceği kanısını güçlendirdiğini ve pozisyonların da buna göre alındığını belirtiliyor. Uzmanlar, 10.65 seviyesinin tek lotla gerçekleştiğini ve faizlerin aslında 10.35-10.40 bandı arasında dengelendiğini söylüyor.

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.