TMSF, BMC'nin satışına onay verdi

TMSF, BMC'nin satışına onay verdi

TMSF, Çukurova Grubu'nun borcu nedeniyle devraldığı BMC'nin 751 milyon liraya Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'a satışına onay verdi

A+A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Fon Kurulu, Çukurova Holding'in borçları nedeniyle yönetimini devraldığı araç üreticisi BMC'nin 751 milyon liraya Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'a satılmasını uygun bulurken, nihai karar için Rekabet Kurulu'na başvurdu.

TMSF'den yapılan açıklamada, icra ihalelerinde geçerli olan teamüle uyulduğu ve muhammen bedelin yüzde 75'i ve üzerinde bir satış rakamının pazarlık aşamasında tutturulduğu belirtildi.

TMSF, BMC'nin satış ihalesinde, muhammen bedeli 985 milyon lira olarak belirlemiş, işadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık, pazarlık görüşmelerinde nihai olarak 751 milyon lira teklif vermişti.

Rekabet Kurulu'nun onay vermesi durumunda, Fon Kurulu nihai kararı verecek. Borçları nedeniyle üretime uzun bir süre ara vermek zorunda kalan BMC, İzmir'deki fabrikasında kamyon, zırhlı araç ve otobüs üretimi gerçekleştiriyordu.

"BMC" ve "Profesyonel" ile kamyon, "Probus" ile otobüs markaları bulunan BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri için zırhlı araç Kirpi'yi geliştiriyordu.

TMSF, Çukurova Holding'in Interbank'tan kaynaklanan borçları nedeniyle BMC'nin yönetimini geçen yıl devralmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.