TOKİ rüşvet iddialarını reddetti

TOKİ rüşvet iddialarını reddetti

TOKİ, Ataköy’de yürütülen bazı projelerle ilgili basında yer alan rüşvet haberlerin gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmayan iddialar olduğunu açıkladı

A+A-

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı Ataköy’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca yürütülen bazı projelerle ilgili basında yer alan haberlerin gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmayan iddialar olduğunu bildirdi.

TOKİ, basında yer alan İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı Ataköy’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca yürütülen bazı projelerle ilgili basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, basında yer alan, “Kıyı Kanununun çiğnendiği, 2 emsal kuralına uyulmadığı, Tarihi Baruthane binalarının olduğu yerle komşu parsellerde inşaat için Koruma Kurulu’ndan izin alınmadığı, Kurul’a başvuru olmadığı” şeklindeki haberlerin gerçek dışı ve ciddiyetle bağdaşmayan iddialar olduğu belirtildi.

İzin alınmadığı iddiası doğru değil

Açıklamada, İstanbul’un Bakırköy İlçesi Zeytinlik Mahallesi’nde yer alan 564 ada ve 160 parselin bulunduğu alanın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 20.03.1991 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli imar planlarında emsal 2,00 yapılanma koşullu “Turizm ve Rekreasyon Alanı” olduğu belirtilerek, “Parsel üzerinde tescilli Baruthane yapıları ile tescilli ağaçlar bulunmaktadır. 160 parselde 20.03.1991 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planı doğrultusunda hazırlanan Ataköy Otel-Çarşı Kompleksi Projesi öncelikle İdaremizce onaylandıktan sonra yürürlükteki kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili tüm resmi kurum onayları da tamamlanmıştır. Bakırköy Belediye Başkanlığı’nca Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi 564 ada 160 parsele ilişkin 12.03.2013 tarih ve 573 no ile inşaat ruhsatı düzenlenmiştir' denildi. Emsal 2 kuralına uyulmadığı iddiası gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklamada, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca emsal 1,40’a düşürülmüştür. 161 ve 162 parselde de projeler Koruma Kurulu kararı ile onaylanmıştır. Bakırköy Belediye Başkanlığı’nın 01 Aralık 2011 tarih ve 5934 sayılı ruhsatı ile de inşaat ruhsat izinleri alınmıştır. Bakanlık tarafından proje revizesi yapılarak 2 blok iptal edilerek, blok sayısı 7’den 5’e indirilmiştir. En önemlisi 1991 yılında onanmış 1/1000 ölçekli imar planındaki 2 emsal çevre ve kamu menfaati gözetilerek 1.40 emsale düşürülmüş, yapılmaya çalışılan tüm karalamaların aksine bölgeye sunulacak hizmette kamu yararı ön planda tutulmuştur. Kıyı kanununun çiğnendiği iddiası doğru değildir" denildi.

Camide rüşvet iddiası çok çirkin

Açıklamada, “Camide rüşvet verildi” başlığı ile de kurul kararının değiştirilmesinin istendiği şeklinde yayımlanan iddiaların gerçek dışı son derece çirkin ve karalayıcı bir itham olduğu belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.