Tokyo 2020 Olimpiyatları resmen başladı

Tokyo 2020 Olimpiyatları resmen başladı

Dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyat Oyunları, Covid-19 salgını nedeniyle verilen bir yıllık ertelemenin ardından Tokyo'da bugün başladı.

A+A-

TSİ 14.00'te Tokyo'daki Meiji-Jingu Park'ta bulunan Olimpiyat Stadı'nda başlayan ve yaklaşık 2 saat süren açılış seramonisinde, Olimpiyat meşalesini Japon tenisçi Naomi Osaka yaktı.

Büyük bir görsel şölene ev sahipliği yapan açılış akşamına Japonya İmparatoru Naruhito da katıldı.

32. Yaz Olimpiyat Oyunları tarihte ilk kez seyircisiz gerçekleştiriliyor. Müsabakalar sırasında geçmiş olimpiyat oyunlarına ait ses efektleri kullanılacak.

Organizasyonda 41 farklı tesis farklı branşlara ev sahipliği yapacak. 

Açılış törenini stadyumda aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD First Lady'si Jill Biden da dahil olmak üzere 900 civarında kişi izleyebildi.

Normalde çok sayıda sporcunun katıldığı törenlerde, önlemler nedeniyle bu yıl sadece takımlardan temsili olarak katılım gösterdi.

Ayrıca açılışta, bazı göstericiler tarafından da Olimpiyatlar protesto edildi. Töreni takip eden BBC muhabiri Sofia Bettiza, saygı duruşu esnasında oluşan sessizlikte stadyum dışından atılan "Olimpiyatları durdurun" sloganlarının içeriden duyulduğunu bildirdi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Asahi Shimbun, Mayıs ayında yayımladığı bir ankette Japonya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasının Olimpiyatların ertelenmesi ya da iptal edilmesini istediğini yazmıştı. 

Seyircisiz geçit töreni

Takımlar stadyumdaki geleneksel geçişlerini gerçekleştirdi. Törende ilk geçişi oyunların ilk ev sahibi Yunanistan gerçekleştirdi.

207 takımın geçişinin izlendiği törende sahaya son inen takım ise ev sahibi Japonya oldu. Bunun haricinde geçişler Japon alfabesine göre sıralandı.

Açılış töreninde Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka taşıdı.