Japonya ฤฐstatistik Kurumu (e-Stat) tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, BoJ‘un takip ettiฤi gฤฑda hariรง tรผketici fiyatlarฤฑnda yฤฑllฤฑk artฤฑล yรผzde 2,5’ten yรผzde 2,7’ye รงฤฑktฤฑ. Piyasa beklentisi fiyatlarda yรผzde 2,5 seviyesinin korunacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.
Artฤฑลta baลta oteller olmak รผzere hizmet sektรถrรผ fiyatlarฤฑndaki yรผkseliลler etkili oldu. Hizmet fiyatlarฤฑ, satฤฑล vergisi artฤฑลฤฑnฤฑn olduฤu yฤฑllar hariรง tutulduฤunda yรผzde 2,1 ile 1994 baลฤฑndan bu yana en hฤฑzlฤฑ yรผkseliลi kaydetti.
Taze gฤฑda ve enerjinin hariรง tutulduฤunda bir diฤer รงekirdek tรผketici fiyatlarฤฑnda ise artฤฑล yรผzde 3,8 seviyesinde kaldฤฑ.
Manลet enflasyon ise yรผzde 2,8’den yรผzde 3,3 seviyesine doฤru hฤฑzlฤฑ bir artฤฑล gรถsterdi.
Tokyo’nun rakamlarฤฑ gelecek ay aรงฤฑklanacak ulusal verilere iliลkin รถncรผ gรถstergeler olarak kabul ediliyor.
Veriler, fiyatlar รผzerindeki yukarฤฑ yรถnlรผ baskฤฑnฤฑn, BoJ Baลkanฤฑ Kazuo Ueda’nฤฑn mevcut gรถrรผลรผnden daha gรผรงlรผ olabileceฤini ve BoJ’un gelecek hafta politika kurulu toplantฤฑsฤฑnda bu yฤฑl ve bir sonraki yฤฑl iรงin fiyat gรถrรผnรผmlerini yukarฤฑ revize etme olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ potansiyel olarak artฤฑrabileceฤine iลaret ediyor.
BoJ’un gelecek haftaki toplantฤฑsฤฑ 31 Ekim Salฤฑ gรผnรผ gerรงekleลtirilecek.







