Torunlar GYO, Torun Center'da tek kaldı

Torunlar GYO, Torun Center'da tek kaldı

Ali Sami Yen Stadı üzerine inşa edilecek 1 milyar liralık 3 kule inşaatı projesinde Kapıcıoğlu'nun da çıkmasıyla Torunlar Grubu tek kaldı. Projenin diğer ortağı Aşçıoğlu da daha önce ayrılmıştı

A+A-


Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' na gönderilen yazılı açıklamaya göre, Kapıcıoğlu İnşaat Torun Center' dan çekildi. Torun Center projesi Torunlar Grubu tarafından inşa edilecek.

İstanbul Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı arazisini 3 kule inşa etmek üzere alan Torunlar GYO, Aşçıoğlu ve Kapıcıoğlu arasında daha sonra anlaşmazlık çıkmış ve TOKİ’den hasılat paylaşımı modeliyle alınan 1 milyar liralık projede ortaklar arasındaki sorun için "hakem" atanmıştı.

Aşçıoğlu İnşaat, muhasebe kayıtlarında oynama yapıldığı ve alınan kararlardan kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, hakem atanmasını talep ederek Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu İnşaat’tan davacı olmuştu. Davalılar iddiaların asılsız olduğunu savunmuş mahkeme, 3 kişilik hakem heyetini (Prof. Hasan İşgüzar, Prof. Mehmet Ali Erten ve Prof. Mehmet Demir), anlaşmazlıkların çözümü için görevlendirmişti.  Bu gelişmeyle ortaklıktan ayrılan Aşçıoğlu İnşaat'tan sonra projenin diğer ortağı Kapıcıoğlu'nun da ayrılması ile, proje sadece Torunlar'a kaldı.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) hasılat paylaşımı modeliyle ihale ettiği arsa üzerinde, Torunlar GYO’nun liderliğinde Aşçıoğlu ve Kapıcıoğlu ortaklığının hayata geçireceği projede, 3 kulenin 2’si rezidans, 1’i de ofis kulesi olarak planlandı. En yükseği 43 kat olacak inşaatlar yükselirken, yanındaki Likör fabrikası arazisiyle birleşecek kent parkı da projedeki yeşil alanı 3 futbol sahası büyüklüğüne genişletecekti. Projede, 1 milyar 75 milyon TL hasılat hedeflendiği ve TOKİ’nin payının ise 475 milyon TL olacağı açıklanmıştı.

Torunlar Gayrimenkul tarafından KAP'a gönderilen açıklama şöyle;

"Ali Sami Yen olarak bilinen arsada gerçekleştirilmekte olan Torun Center projesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile hasılat paylaşım sözleşmesi imzalamış bulunan "Torunlar GYO - Torun Yapı- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı"ndaki Kapıcıoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ait payların tamamı Torunlar Gıda ve Sanayi Ticaret A.Ş.'ne devredilmiş olup, Kapıcıoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş,'nin ortaklıktaki hak ve yükümlülükleri tamamen ortadan kalkmıştır.

Devir sonrasında Torun Center projesi, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş 'nin ortak olduğu "Torunlar GYO -Torun Yapı- Torunlar Gıda Proje Ortaklığı " tarafından yürütülecektir. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.