Toyota kullananların canı sıkılacak

Toyota kullananların canı sıkılacak

Toyota 11.813'ü Türkiye'de olmak üzere, toplam 6.4 milyon aracını tespit edilen bazı arızaların giderilebilmesi için servise çağırdı

A+A-

Japonya merkezli otomotiv üreticisi Toyota Motor , direksiyon ve koltuk gibi parçalarda oluşabilecek hatalar nedeniyle dünya çapında 6.4 milyon aracı geri çağıracağını açıklarken, Toyota Türkiye de 11,813 adet aracın servise çağrıldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan Toyota, olası sorunlardan kaynaklanabilecek kaza veya yaralanmaya ilişkin bir bilgiye sahip olmadığını açıklarken, RAV 4 ve Yaris'in de dahil olduğu 27 modeli kapsadığını belirtti.

Toyota'nın açıkladığı rakam, şirketin bugüne kadarki en büyük ikinci geri çağırma programı olma özelliğini taşıyor.

Toyota Türkiye'den yapılan açıklamada da, "Toyota, 2004-2010 yılları arasında üretilen otomobillerinin direksiyon kolonu bağlantı braketi, koltuk kızağı ve sürücü hava yastığı spiral kablo sistemini kontrol etmek ve iyileştirmeye yönelik tedbir amaçlı global bir servis kampanyası düzenliyor" denildi.

Açıklamaya göre, Türkiye'de Hilux, Urban Cruiser ve Yaris modellerinin bulunduğu 11,813 otomobil dahil olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.