TPOC'nin sermayesi 500 milyon dolar

TPOC'nin sermayesi 500 milyon dolar

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı olarak kurulan ve yurtdışında petrol arayacak olan Turkish Petroleum Overseas Company Limited'in nominal sermayesi 500 milyon dolar olacak.

A+A-

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı olarak kurulmuş olan Turkish Petroleum Overseas Company Limited (TPOC) şirketinin nominal sermayesi 500 milyon dolar olacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Yurt Dışında Şirketler Kurması ve Kurulmuş Şirketlere İştirak Etmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nca 15 Nisan 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Buna göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı olarak kurulmuş olan Turkish Petroleum Overseas Company Limited şirketinin nominal sermayesi 500 milyon dolar olacak. Ödenmemiş sermayeye mahsuben yapılacak aktarımlar her yıl için ilgili yılın Genel Yatırım ve Finansman Programı’nda öngörülen hedeflerle uyumlu olacak şekilde gerçekleştirilecek. TPOC'un yurtdışında bulundurulabileceği parasal sınır 100 milyon dolar olarak uygulanacak. Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.