Trakya Camโฤฑn satฤฑลlarฤฑnฤฑn %70โini inลaat sektรถrรผ, %20โsini dayanฤฑklฤฑ tรผketim ve mobilya sektรถrรผne ve yaklaลฤฑk %10โu ise otomotiv sektรถrรผ gibi makro dalgalanmalara duyarlฤฑ sektรถrlere yapฤฑlmaktadฤฑr.
Trakya Cam diฤer bir grup ลirketi olan Anadolu Camโdan farklฤฑ olarak doฤalgaz fiyat deฤiลimlerinden daha fazla etkilenmektedir. Doฤalgaz fiyatlarฤฑnda 2014 yฤฑlฤฑnฤฑn ikinci รงeyreฤinden itibaren artฤฑล beklentimizin sonucu olarak maliyetlerin %28โsini oluลturan enerji maliyetlerinde 2014 iรงinde artฤฑล beklemekteyiz.
Trakya Cam 2014 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde, satฤฑลlarฤฑndaki yรผkseliลin ve aynฤฑ zamanda kรขrlฤฑlฤฑk artฤฑลฤฑnฤฑn etkisiyle 33 milyon TL net kรขr elde ederken, bu rakam bir รถnceki senin aynฤฑ dรถnemindeki 4 milyon TLโlik net kรขr tutarฤฑnฤฑn oldukรงa รผzerinde bulunmaktadฤฑr. Net satฤฑลlar tutarฤฑ ise satฤฑn alฤฑnan oto cam รผreticisi Richard Fritzโin katkฤฑlarฤฑyla 453 milyon TLโye (1ร13: 236 milyon TL) ulaลmฤฑลtฤฑr. ลirketโin brรผt kar marjฤฑ da, satฤฑลlardaki iyileลme, stabil doฤal gaz fiyatlarฤฑ ve etkin maliyet yรถnetiminin katkฤฑlarฤฑyla bir รถnceki senenin aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla oldukรงa yรผkselerek 137 milyon TL olmuลtur. FAVรK rakamฤฑ beklentimiz olan 72 milyon TLโnin hafif รผzerinde 76 milyon TL olarak gerรงekleลmiลtir.
Favรถkโรผn 1ร13โdeki 28 milyonโdan yรผkseliลinde en รถnemli etkenler artan brรผt kรขrlฤฑlฤฑk ile beraber operasyonel giderlerdeki ฤฑlฤฑmlฤฑ artฤฑล olmuลtur. ลirket iรงin fฤฑrsatlara baktฤฑฤฤฑmฤฑzda devreye giren yeni yatฤฑrฤฑmlarฤฑn ลirketin operasyonel kรขr marjlarฤฑnฤฑ olumlu etkilemesini beklemekteyiz. Ayrฤฑca ลirketin Mฤฑsฤฑr, Rusya, Hindistan ve son olarak Almanya yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ile pazar รงeลitlendirmesini ลirketโin pazar konumunu gรผรงlendireceฤini dรผลรผnmekteyiz.
รte yandan global makro ekonomideki olasฤฑ bir kรถtรผleลme, doฤal gaz ve hammadde fiyatlarฤฑndaki olasฤฑ artฤฑลlar ve global rakip firmalarฤฑn yeni kapasite artฤฑลlarฤฑyla beraber orta vadede rekabetin artacak olmasฤฑ ลirket iรงin risk olarak gรถze รงarpmaktadฤฑr. Sonuรง olarak operasyonel performansฤฑnฤฑ beฤendiฤimiz ve marjlarฤฑnda iyileลmenin devam etmesini beklediฤimiz Trakya Cam iรงin hedef fiyatฤฑmฤฑz 2,80 TL olup โALโ รถnerimizi koruyoruz.







