ABD Baลkanฤฑ Donald Trump, รถnรผmรผzdeki 10 yฤฑl iรงerisinde 3.6 trilyon dolar bรผtรงe kesintisine gitmeyi planlฤฑyor. Develt harcamalarฤฑnฤฑn payฤฑnฤฑ kรผรงรผltmeyi hedefleyen plandan, yoksul, yeni mezun ve รงiftรงiler olumsuz etkilenecek.
Trump’ฤฑn Salฤฑ gรผnรผ aรงฤฑklayacaฤฤฑ teklif, bรผtรงenin on yฤฑl iรงerisinde dengeye kavuลturulmasฤฑnฤฑ รถngรถrรผyor. Bununla birlikte Baลkan’ฤฑn bรผtรงe teklifi, birรงok Cumhuriyetรงi kanun yapฤฑcฤฑ tarafฤฑndan da desteklenen programlarฤฑn iptal edilmesini iรงeriyor.
Beyaz Saray bรผtรงe direktรถrรผ Mick Mulvaney, konuya iliลkin yorumunda โMerhameti artฤฑk program sayฤฑsฤฑ ya da bu programlara dahil olan insan sayฤฑsฤฑyla รถlรงmeyeceฤiz; artฤฑk merhameti ve baลarฤฑyฤฑ bu programdan kurtulmasฤฑnฤฑ saฤladฤฑฤฤฑmฤฑz ve kendi ayaklarฤฑ รผzerinde durabilen insanlarฤฑn sayฤฑsฤฑyla รถlรงeceฤizโ ลeklinde gรถrรผล bildirdi. (BloombergHT)







