Trump: Erdoğan'ı ağırlamak şerefti

Trump: Erdoğan'ı ağırlamak şerefti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki liderin yaklaşık 20 dakika süren ikili görüşmenin ardından yapılan ortak açıklama sonrası heyetlerarası görüşmeye geçildi. Görüşme 2 saat sürdü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki liderin yaklaşık 20 dakika süren ikili görüşmenin ardından yapılan ortak açıklama sonrası heyetlerarası görüşmeye geçildi. Heyetlerarası görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi TSİ 19.45'te başladı. Donald Trump tarafından kapıda karşılanan Erdoğan, Trump’la birlikte basın mensuplarına selam verdikten sonra görüşme için içeri girdi. Donald Trump, "Ciddi, önemli ve somut konular üzerinde konuşacağız. Ardından öğle yemeği yiyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamak büyük bir onur. Uzun ve zorlu bir görüşme olacak. Çok başarılı geçeceğini biliyorum. Harika ilişkilerimiz var, daha da iyi hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump, "Ciddi, önemli ve somut konular üzerinde konuşacağız. Ardından öğle yemeği yiyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı.

Beyaz Saray'da gerçekleşen öğle yemeğine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Beyaz Saray ziyareti sonrası ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından "Erdoğan’ı ağırlamak şerefti" mesajı yayınladı; Erdoğan da bu paylaşıma şu yanıtı verdi:

"Misafirperverlik için teşekkürler, Bay Başkan. Bugünkü görüşmemizin, uzun süreli ittifakımızı ve stratejik ortaklığımızı güçlendireceğine inanıyorum."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.