ABD Baลkanฤฑ Donald Trump, Tรผrk Silahlฤฑ Kuvvetleri’nin meลru mรผdafaa kapsamฤฑnda sฤฑnฤฑrฤฑn รถte yanฤฑndan gelen atฤฑลlara karลฤฑlฤฑk vermesinin ABDโnin Kobaneโdeki bir รผssรผnden de hissedilmesi ve bunun gรผndem olmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan kendisine sorulan “รzel kuvvetlerimiz bugรผn Tรผrkler tarafฤฑndan bombalandฤฑ, yaptฤฑrฤฑm uygulanacak mฤฑ” sorusuna “Bakacaฤฤฑz” cevabฤฑnฤฑ verdi.
Trump, aรงฤฑklamasฤฑnda ลu ifadeleri kullandฤฑ:
“Tรผrkiye ile รงok iyi bir iliลkimiz var, onlar bizim NATO mรผttefikimiz. Tรผrkiye ile birรงok ticaret yaptฤฑk. Ama onlarฤฑn birรงok insanฤฑ รถldรผrmesini istemiyorum.”
“Tรผrkiye yapmamasฤฑ gereken bir ลeyi yaparsa, daha รถnce รงok az รผlkenin gรถrdรผฤรผ tรผrden yaptฤฑrฤฑmlar uygularฤฑz.”
ABD Baลkanฤฑ, bugรผn Tรผrkiyeโyi hedef alabilecek gรผรงlรผ yaptฤฑrฤฑm yetkisi veren kararnameyi imzalamฤฑล ancak daha ‘aktif hale’ getirmemiลti.
Beyaz Saray รงฤฑkฤฑลฤฑ gazetecilerin sorularฤฑnฤฑ yanฤฑtlayan Trump, โTรผrkiyeโnin Suriyeโde รงok sayฤฑda insan รถldรผrmesini istemiyoruz, eฤer gerekirse Amerika olarak yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ uygularฤฑzโ dedi. (T24)







