TSB’den yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, “รlkemizin cennet kรถลelerinde yaลanan yangฤฑn felaketlerinde vefat eden vatandaลlarฤฑmฤฑza Allahโtan rahmet, yakฤฑnlarฤฑna baลsaฤlฤฑฤฤฑ, yaralananlara acil ลifalar diliyor, hayatฤฑnฤฑ kaybeden tรผm canlฤฑlar iรงin derin bir รผzรผntรผ duyuyoruz. Bu felaketle mรผcadele herkese ลรผkranlarฤฑmฤฑzฤฑ sunarฤฑz. Milletimize ve รผlkemize geรงmiล olsun. TSB Yรถnetim Kurulu yaลanan yangฤฑn felaketleri nedeniyle 30 Temmuz 2021 tarihinde acil bir toplantฤฑ yapmฤฑลtฤฑr.” ifadelerine yer verildi.
Aรงฤฑklamada, sรถz konusu toplantฤฑda, tavsiye niteliฤindeki ลu kararlarฤฑn alฤฑndฤฑฤฤฑ belirtildi:
“Yerel idareler kanalฤฑyla oluลturulan hasara uฤramฤฑล araรง ve konut bilgileri รผzerinden sigorta ลirketlerince yapฤฑlan incelemeler neticesinde, sigortalฤฑ olduฤu tespit edilen araรง ve konutlar iรงin sigortalฤฑlara ulaลฤฑlarak tazminat sรผreรงleri hฤฑzlandฤฑrฤฑlacaktฤฑr. Yaลanan olaฤan รผstรผ durum gรถz รถnรผne alฤฑnarak zararlarฤฑn bir an รถnce giderilebilmesi ve hasar tazmin sรผrecinin hฤฑzla iลletilebilmesi adฤฑna, evrak temin sรผrecinde sigortalฤฑlara gerekli kolaylฤฑk saฤlanacaktฤฑr. Teminat dรขhilindeki hasarlarฤฑn bir bรถlรผmรผnรผn, hasar prosedรผrleri sonuรงlanana kadar ลirketlerce kendi belirleyecekleri oranlarda avans niteliฤinde รถdeme yapฤฑlacaktฤฑr.
Yangฤฑnlar sonrasฤฑnda baลlatฤฑlan aฤaรง dikme kampanyasฤฑna bazฤฑ ลirketlerimizin kurumsal olarak katฤฑlฤฑm saฤlamฤฑล olmasฤฑ memnuniyetle karลฤฑlanmฤฑล ve bu nedenle; ลirketlerimizin asgari รงalฤฑลan sayฤฑsฤฑ kadar aฤaรง baฤฤฑลฤฑ ile kampanyaya destek vermesine, รงalฤฑลanlarฤฑn da bireysel olarak kampanyaya destek olmasฤฑnฤฑn teลvik edilmesine karar verilmiลtir. Bu tavsiyeler รงerรงevesinde, sigortacฤฑlฤฑk sektรถrรผ ilgili tรผm paydaลlarla iลbirliฤi ve saฤduyu iรงinde, gรผcรผnรผ, tecrรผbesini ve kaynaklarฤฑnฤฑ รผlkemizin menfaatleri doฤrultusunda en verimli ลekilde kullanarak ekonomik faaliyete destek vermeye devam edecektir.”







