TÜİK daha az hata yapacak

TÜİK daha az hata yapacak

TÜİK, elektronik veri sistemine geçiyor. Yeni sistemin hataları minimize ederek veri kalitesinde genel bir artış sağlaması bekleniyor

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık sanayi ve hizmet istatistikleri kapsamında firmalardan daha önce kağıt üzerinden temin edilen verileri elektronik ortama taşıdı. TÜİK yetkilileri yeni sistemin hataları minimize ederek veri kalitesinde genel bir artış sağlayacağını söylediler.

TÜİK ve TÜRMOB arasındaki işbirliği kapsamında düzenlenen basın toplantısında TÜİK'in yıllık sanayi ve hizmet istatistikleri kapsamında işyerlerinden derlediği verilerin muhasebe yazılımları aracılığıyla elektronik ortamda transferine imkan sağlayan elektronik veri transferi sistemi tanıtıldı.

Toplantıda konuşan TÜİK Başkanı Birol Aydemir bu yıl itibarıyla soru kağıdı ile firmalardan veri toplamaya son verdiklerini, verilerin bundan sonra tamamen elektronik ortamda toplanacağını söyledi.

TÜİK en son 2011 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri 25 Haziran 2013'te açıkladı. TÜİK Başkanı Birol Aydemir, toplantıda yaptığı konuşmada bu sürenin yeni sistem ile birlikte 21 aydan 9 aya gerileyeceğini söyledi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.