Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

TรœฤฐK’in kapฤฑsฤฑ KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™na duvar oldu

TรœฤฐK'e gien KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ve beraberindeki ekonomi kurmaylarฤฑ iรงeri alฤฑnmadฤฑ. Kilitli kapฤฑnฤฑn รถnรผnde aรงฤฑklama yapan KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, "Bu tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiรง gรถrmedik" dedi.
TรœฤฐK'in kapฤฑsฤฑ KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™na duvar oldu Borsatek

CHP Genel BaลŸkanฤฑ Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, kasฤฑm ayฤฑ enflasyon rakamlarฤฑnฤฑn aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan kiลŸisel sosyal medya hesabฤฑndan bir ileti paylaลŸarak TรœฤฐK’in kendisine randevu vermediฤŸini aรงฤฑkladฤฑ.

Kararโ€™ฤฑn bildirdiฤŸine gรถre, Daha รถnce de Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ KavcฤฑoฤŸlu ile gรถrรผลŸen KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “TรœฤฐKโ€™ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” diye yazdฤฑ.

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu’nun paylaลŸฤฑmฤฑ ลŸรถyle:

“TรœฤฐKโ€™ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun

@tuikbilgi”

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu tรผik’e alฤฑnmadฤฑ

TรœฤฐK binasฤฑna giden KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ve ekonomi kurmaylarฤฑ iรงeri alฤฑnmadฤฑ. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Bรถke, kapฤฑdaki gรถrevlilere TรœฤฐKโ€™in sitesinde โ€œBilgiye nasฤฑl eriลŸilir?โ€ baลŸlฤฑฤŸฤฑ altฤฑnda vatandaลŸlarฤฑn gelebileceฤŸi yazฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti. Engin ร–zkoรง, TรœฤฐKโ€™in yasalarฤฑ รงiฤŸnediฤŸini belirtti.

TรœฤฐK’in kilitli kapฤฑsฤฑ รถnรผnde aรงฤฑklama yapan CHP lideri KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ise, TรœฤฐK’in Cumhuriyet’in รถnemli kurumlarฤฑndan biri olduฤŸunu belirterek, “Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasฤฑl toplandฤฑฤŸฤฑna iliลŸkin aรงฤฑklamalar ana muhalefet partisine yapฤฑlmak istenmiyor” dedi.

TรœฤฐK’in bir devlet kurumu olmaktan รงฤฑkฤฑp bir saray kurumu haline dรถnรผลŸtรผฤŸรผnรผ kaydeden KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Bu kurumun rakamlarฤฑ 84 milyon vatandaลŸฤฑmฤฑzฤฑ ilgilendirmektedir. Bu rakamlar รผzerine siyasal partiler ekonomik รงevreler sosyal รงevreler politikalar oluลŸturdular ve dรผลŸรผncelerini kamuoyuyla paylaลŸฤฑrlar. Dรผn TรœฤฐKโ€™ten randevu istedik. Gelen milletvekili arkadaลŸlarฤฑmฤฑn tamamฤฑ geรงmiลŸinde ekonomide รงalฤฑลŸan arkadaลŸlarฤฑmฤฑ. Dolayฤฑsฤฑyla buraya saฤŸlฤฑklฤฑ ve tutarlฤฑ bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediฤŸini ifade ettiler. Kendilerine TรœฤฐKโ€™in internet sitesinde yazฤฑlฤฑ olan metni okuduk;

“Bilgiye nasฤฑl eriลŸilir? Mevcut diฤŸer kanallar yoluyla ulaลŸmak istiyorsanฤฑz merkez teลŸkilatฤฑmฤฑz veya bรถlge mรผdรผrlรผklerimize baลŸvurabilirsiniz. Ayrฤฑca bilgi talepleriniz iรงin Ankaraโ€™da bulunan merkez teลŸkilatlarฤฑmฤฑza gelebilrsiniz.”

Bรถyle bir tabloyu cumhuriyet tarihinde gรถrmedik

TรœฤฐK sรถylรผyor bunu. Biz de kendi internet sitelerinde yazฤฑlฤฑ olan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. ลžimdi TรœฤฐK, bu tablo Tรผrkiyeโ€™nin nereye geldiฤŸini gรถstermek iรงin รงok รถnemli bir tablodur. Hiรงbir vatandaลŸฤฑn unutmamasฤฑ gereken bir gerรงekle karลŸฤฑ karลŸฤฑyayฤฑz. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasฤฑl toplandฤฑฤŸฤฑna iliลŸkin aรงฤฑklamalar ana muhalefet partisine yapฤฑlmak istenmiyor. Kapฤฑlar kapanฤฑyor. Bรถylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiรง gรถrmedik.

ฤฐลŸรงinin, emeklinin, memurun hakkฤฑnฤฑ korumak benim gรถrevim

Buraya niye geldik? CHPโ€™nin genel baลŸkanฤฑ olarak milyonlarca iลŸรงinin hakkฤฑnฤฑ korumak, emeklinin hakkฤฑnฤฑ korumak, memurun hakkฤฑnฤฑ korumak benim temel gรถrevimdir. Benim siyaset yapma anlayฤฑลŸฤฑm budur.

TรœฤฐK, bir devlet kurumu olmaktan รงฤฑkmฤฑลŸ bir saray kurumu haline dรถnรผลŸmรผลŸtรผr. Burada รงalฤฑลŸan arkadaลŸlar tamamฤฑ ลŸunu unutmasฤฑnlar hepinizin tabii olduฤŸu yasa devlet memurlarฤฑ kanunudur. Saray memurlarฤฑ ayrฤฑ saray memurlarฤฑ ayrฤฑ. Ben devlet memurlarฤฑna sesleniyorum. Gรถrevinizi yapฤฑn hakkฤฑyla yapฤฑn. ลžu binada oturanlar unutmasฤฑnlar oturduฤŸunuz binalar bu memleketin vatandaลŸlarฤฑnฤฑn รถdedikleri vergilerle yapฤฑldฤฑ. Asla unutmasฤฑnlar aldฤฑฤŸฤฑnฤฑz aylฤฑklar emeklinin iลŸรงinin รถdediฤŸi รถdedikleriyle aldฤฑฤŸฤฑnฤฑz aylฤฑklardฤฑr.

ร–nemli bir kฤฑrฤฑlmanฤฑn da farkฤฑndayฤฑm

Bu tablonun Cumhuriyet tarihinde รถnemli bir tablo olduฤŸunun farkฤฑndayฤฑm. ร–nemli bir kฤฑrฤฑlmanฤฑn da farkฤฑndayฤฑm. EฤŸer devleti oluลŸturan kurumlar bilgilerle halkฤฑn gelir dรผzeyiyle oynuyorlarsa, halkฤฑ yanฤฑltฤฑyorlarsa, onlarฤฑn hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla gรถrev yapฤฑyor yasalarฤฑ yรถnetmelikleri kendi internet sitelerindeki รงaฤŸrฤฑlara bile uymuyorlarsa aรงฤฑkรงa suรงludur.”

‘Akฤฑllarฤฑnฤฑ baลŸlarฤฑna toplansฤฑnlar!’

Daha sonra Twitter hesabฤฑndan bir paylaลŸฤฑm yapan KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, milyonlarca รงalฤฑลŸanฤฑ ilgilendiren asgari รผcret gรถrรผลŸmelerini hatฤฑrlatarak ลŸu ifadeleri kaydetti:

Randevu vermeyen TรœฤฐKโ€™e gittim. Aylardan Aralฤฑk ayฤฑ. Milyonlarca emekรงinin รผcret artฤฑลŸฤฑ bu yalan dolan TรœฤฐK rakamlarฤฑ รผzerinden yapฤฑlacak. Zulmรผ her kabul ediลŸ, daha bรผyรผฤŸรผnรผ doฤŸurur. Kimse unutmasฤฑn, her Firavunโ€™un bir Musaโ€™sฤฑ vardฤฑr. Akฤฑllarฤฑnฤฑ baลŸlarฤฑna toplasฤฑnlar!

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ekim ayฤฑnda da Tรผrkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasฤฑna (TCMB) gitmiลŸti. ร–ncesinde Twitter hesabฤฑndan, “Dolar rekorlar kฤฑrฤฑyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduฤŸun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme ErdoฤŸan, Kara KฤฑลŸ Fonu’nu kur! Ayrฤฑca bugรผn 15.30โ€™da Merkez Bankasฤฑโ€™na gideceฤŸim. Yok รถyle istediฤŸin gibi at koลŸturmak. Biz varฤฑz ve mรผcadele edeceฤŸiz” mesajฤฑ paylaลŸan CHP lideri, Merkez Bankasฤฑ’na CHP Genel BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Ankara Milletvekili Bรผlent KuลŸoฤŸlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Bรถke ve CHP Sรถzcรผsรผ Faik ร–ztrak ile birlikte gitmiลŸti.

Kasฤฑm ayฤฑ enflasyonu

TรœฤฐK’in aรงฤฑkladฤฑฤŸฤฑ verilere gรถre Tรผketici Fiyat Endeksi (TรœFE), Kasฤฑm ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre yรผzde 3,51, bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 21,31 artฤฑลŸ kaydetti. Bรถylece yฤฑllฤฑk enflasyon Kasฤฑm 2018’den beri ilk kez yรผzde 21 sฤฑnฤฑrฤฑnฤฑ aลŸmฤฑลŸ oldu. 2018 yฤฑlฤฑnฤฑn Kasฤฑm ayฤฑnda TรœFE’de artฤฑลŸ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 21,62 olmuลŸtu.

Enflasyon AraลŸtฤฑrma Grubu ENAGrup ise kasฤฑm ayฤฑnda Tรผketici Fiyat Endeksi’nin (E-TรœFE) yรผzde 9,91 arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Kuruma gรถre 12 aylฤฑk fiyat artฤฑลŸฤฑ bรถylece yรผzde 58,65 oldu.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.819646.82530.03%
EURO 53.521253.5351-0.06%
JAPON YENฤฐ 3.4583.4660.49%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.134558.1658-0.18%
STERLฤฐN 62.519762.5309-0.03%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89116.8928-0.09%
RUS RUBLESฤฐ 0.5950.5956-1.68%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62911.86 0.2133%
Ethereum 1769.34 0.2299%
Tether USDt 1.00 -0.0135%
BNB 581.40 1.5598%
Solana 80.64 0.2766%
USDC 1.00 -0.0026%
XRP 1.14 0.2541%
Dogecoin 0.08 1.1911%
Toncoin 1.76 -0.8551%
Cardano 0.18 -4.7654%
Shiba Inu 0.00 0.5898%
Avalanche 6.91 1.9069%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam